Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın Tekirdağ finalleri sona erdi

Koç Topluluğu'nun desteğiyle düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın Tekirdağ'daki finalleri sona erdi. Namık Kemal Üniversitesi'nde gerçekleşen Badminton Süper Lig, Squash ve Bisiklet Türkiye Şampiyonası'nda kıran kırana...

Google Haberlere Abone ol
Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın Tekirdağ finalleri sona erdi

Koç Topluluğu'nun desteğiyle düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın Tekirdağ'daki finalleri sona erdi.

Namık Kemal Üniversitesi'nde gerçekleşen Badminton Süper Lig, Squash ve Bisiklet Türkiye Şampiyonası'nda kıran kırana rekabet yaşandı. Spor müsabakaları izleyicilerden büyük ilgi görürken, spor salonlarına da 4 gün boyunca izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Squash müsabakalarında bayanlarda Anadolu Üniversitesi sporcuları hem bireysel hem de takım sıralamasında zirvede yer aldı. Badminton'da Uludağ Üniversitesi sporcuları takım ve ferdi kategorilerde birinciliği kaptırmadı. Türkiye Bisiklet Şampiyonası'nda ise kıyasıya rekabet yaşandı.

Koç Topluluğu'nun 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturduğu Koç Fest'in 2014 şampiyonlarını belirleyecek finallerin Tekirdağ'daki etabı sona erdi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Badminton Süper Lig, Squash ve Bisiklet Türkiye Şampiyonası gerçekleşti. Namık Kemal Üniversitesi'nde 4 gün süren karşılaşmalar büyük çekişmelere sahne oldu.

BAYANLARDA ESKİŞEHİR ANADOLU ERKEKLERDE BİLKENT FARKI

Namık Kemal Üniversitesi'nde 7 üniversiteden 15 bayan, 19 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Squash Şampiyonası büyük çekişmelere sahne oldu.

2 gün süren müsabakalarda bayanlarda Anadolu Üniversitesi sporcuları hem bireysel hem de takım sıralamasında zirvede yer aldı. Anadolu Üniversitesi’nden Derya Ateş birinci, Didem Yıldırım da üçüncü olurken, Bursa Uludağ Üniversitesi sporcusu Selma Yıldız ise ikincilik kürsüsüne çıktı. Anadolu Üniversitesi, ferdi müsabakalardaki başarısını takımlar sıralamasında birincilikle taçlandırırken, Bursa Uludağ Üniversitesi ikinci, Ankara Bilkent Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Türkiye Squash Şampiyonası'nın erkekler finalinde ise Bilkent Üniversitesi sporcularının başarısı büyük ilgi gördü. Rakiplerini teker teker yenen Bilkent Üniversitesi takımlar sıralamasında şampiyonluğa uzanırken, İstanbul Sabancı Üniversitesi ikinci, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ise üçüncü oldu. Ferdi müsabakalarda da Bilkent Üniversitesi'den Rukhan Khan birinci, Yeditepe Üniversitesi'nden Yaman Tiryaki ikinci Sabancı Üniversitesi'nden de Bedi Cihan Şahin üçüncü oldu.

BADMİNTON'DA EN BAŞARILI TAKIM ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ OLDU

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde gerçekleşen Badminton Süper Lig müsabakalarında 9 üniversiteden 55 bayan, 40 erkek sporcu yarıştı. Toplamda 21 maçın oynandığı karşılaşmalarda takımlar finalinde Girne Amerikan Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi'ni 3-2, Uludağ Üniversitesi ise Aksaray Üniversitesini 5-0 skorla hiç puan vermeden mağlup etti. Badminton Süper Lig'de takım sıralamasında birincilik Uludağ Üniversitesi, ikincilik Aksaray

Üniversitesi üçüncülük ise Girne Amerikan Üniversitesi’nin oldu.

Ferdi sıralamada da Uludağ Üniversitesi ilk sırada yer aldı. Badminton ferdi sıralamasında ise bayan ve erkeklerde Uludağ Üniversitesi yine birinciliği kaptırmadı. Bayanlarda birinci Uludağ Üniversitesi'nden Neslihan Yiğit olurken, ikinci Aksaray Üniversitesi’nden Özge Bayrak, üçüncü yine Uludağ Üniversitesi'nden Cemre Fere oldu. Erkeklerde badmintonda birinci ve ikinci yine Uludağ Üniversitesi'nden çıktı. Uludağ Üniversitesi'nden Emre Lale birinci, Emre Vural ise ikincilik madalyası aldı. Erkekler ferdi badmintonda üçüncülük Aksaray Üniversitesi'nden Tolga Özsoy’un oldu.

4,7 KİLOMETRELİK PARKURDA BÜYÜK HEYECAN

Namık Kemal Üniversitesi Kampüsü içerisinde başlayan Türkiye Bisiklet Şampiyonası'nda sporcular bitiş çizgisini görebilmek için büyük mücadele verdi. 14 bayan, 55 erkek toplam 69 sporcunun yer aldığı şampiyonada, engebeli parkur zaman zaman sporcuları zorladı.

Toplam uzunluğu 4,7 kilometre olan parkurda finish çizgisini bayanlarda ilk Başkent Üniversitesi öğrencisi Esra Kurucu gördü. Esra Kurucu'nun ardından Kocaeli Üniversitesi'nden Cansu Türkmenoğlu ikinci, Balıkesir Üniversitesi'nden Ayşe Yeşilyurt ise üçüncü oldu.

Erkeklerde de büyük çekişme yaşandı. Ege Üniversitesi öğrencisi Furkan Ceylan birincilik kupasını kaldırırken, Çukurova Üniversitesi öğrencisi Bayram Eroğlu ikinci, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Ali Çakaş da şampiyonayı üçüncü sırada olarak tamamladı.

CİHAN

Yorumlar