Klose: Golden sonra şoktaydım, takla atacak durumda değildim

Almanya Milli Takımı'nın tecrübeli ve rekortmen oyuncu Miroslav Klose Brezilya maçında attığı golle dünya kupaları tarihinde 16 gole ulaşarak turnuva tarihinin en golcü futbolcusu oldu.36 yaşındaki tecrübeli golcü, Almanya'nın Brezilya'yı...

Google Haberlere Abone ol
Klose: Golden sonra şoktaydım, takla atacak durumda değildim

Almanya Milli Takımı'nın tecrübeli ve rekortmen oyuncu Miroslav Klose Brezilya maçında attığı golle dünya kupaları tarihinde 16 gole ulaşarak turnuva tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

36 yaşındaki tecrübeli golcü, Almanya'nın Brezilya'yı 7-1 yendiği maçta bir gole imza atarak dünya futbol şampiyonalarında kaydettiği gol sayısını 16'ya yükseltti ve dünya futbol şampiyonası tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Deutsche Welle'nin haberine göre, kaydettiği gol sonrası havada takla atarak yaptığı gol sevinci yerine sadece dizleri üzerinde kayarak işaret parmağını gökyüzüne kaldırmakla yetinen Klose maç sonrası "Golden sonra şoktaydım. Takla atacak durumda değildim." itirafında bulundu.

Teknik Direktör Joachim Löw de yaptığı açıklamada "Onun için harika bir başarı oldu. Bunu ev sahibi Brezilya karşısında başarması da anlamlı. Onun adına inanılmaz sevindim." değerlendirmesinde bulundu.

Maçın 23'üncü dakikasında takımını Brezilya karşısında 2-0 öne geçiren Klose, 16 golle dünya kupası finallerinde en çok gol atan oyuncu rekoruna Brezilyalı futbolcu Ronaldo'yu geride bırakarak tek başına sahip oldu. Ronaldo dünya kupası finallerinde 15 gol kaydetmişti.

Güney Kore ile Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği 2002'deki şampiyonada 5 ve yine Almanya'nın ev sahipliğindeki turnuvada 5 gol atan yıldız golcü, 2010'da Güney Afrika'daki turnuvada da 4 gole imza atarak Brezilya'ya 14 golle gelmişti.

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda Gana ile oynanan grup maçında ağları bir kez havalandırarak 15 gole ulaşan ve rekoru egale eden Klose, Brezilya karşısındaki golüyle rekora tek başına sahip oldu.

EN FAZLA MAÇ OYNAYAN FUTBOLCULAR ARASINDA

Bu arada Klose, gol rekorunun yanı sıra dünya kupasının en fazla forma giyen üç oyuncusundan biri olmayı da başardı. Kariyerindeki 4'üncü Dünya Kupası'nda 23'üncü maçına çıkan golcü futbolcu, İtalyan savunmacı Paolo Maldini'yi yakaladı.

Turnuvanın en fazla maça çıkan oyuncusu ise beş dünya şampiyonasına katılan ve 25 maçta forma giyen bir başka Alman futbolcu da Lothar Matthaus.

Miroslav Klose forma giydiği dört dünya kupasında da takımıyla en az yarı final oynama başarısı gösterdi. Milli formayla 136 maça çıkıp 71 gol atan başarılı futbolcu, dört Dünya Şampiyonası'nda da gol atan tek oyuncu olma unvanına da sahip.

CİHAN

Yorumlar