Kışın karda yazın asfaltta kayak yapıyorlar

-Sarıkamış’ta pistleri bulunmayan sporcular, asfalt yolda antrenmana çıkıyor -Kuzey Disiplini ve Biatlon Milli Takım Antrenörü Müjdat Boz: "Sarıkamış’ta kışın kayakla kar üzerinde yazın da asfaltta tekerlekli kayakla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tekerlekli kayak pistimiz olmadığı için trafiğe açık yollarda çalışma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da tehlikeli oluyor ve verim alamıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kışın karda yazın asfaltta kayak yapıyorlar


KARS (AA) – HÜSEYİN DEMİRCİ - Sarıkamış'ta milli takım ve altyapıda yetişen sporcular, tekerlekli kayak pistleri olmadığı için Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde araç trafiğine açık olan yolda, iki antrenör denetiminde, günde 4 saat teknik, kondisyon ve nefes açma çalışmaları yaparak sezona hazırlanıyor.

Sarıçam ormanları ve kristal karıyla ünlü Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış’ta sporcular, kışın kayak pistlerinde yazın da asfalt yollarda tekerlekli kayaklarla çalışmalarını sürdürüyor.

Sporcular, araç trafiğine açık yolda zaman zaman otomobillerle yan yana çalışmalarını yapmak durumunda kalıyor.

Türkiye Kayak Federasyonu bünyesinde görev yapan Kuzey Disiplini ve Biatlon Milli Takım Antrenörü Müjdat Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ta 12 ay kayak yaptıklarını belirterek, 6 ay kar üzerinde, 6 ay da asfaltta kayak yaptıklarını söyledi.

Kış sporlarından kuzey disiplini ve biatlon branşında hem altyapı hem de milli takımda olan sporcuları yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Boz, şöyle konuştu:

“Sarıkamış’ta kışın kayakla kar üzerinde yazın da asfaltta tekerlekli kayakla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tekerlekli kayak pistimiz olmadığı için trafiğe açık yollarda çalışma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da tehlikeli oluyor ve verim alamıyoruz. Bu anlamda güzel bir yere tekerlekli kayak pisti yapılırsa sporcularımızdan daha çok verim alacağımızı düşünüyorum. Yaklaşık 20 sporcumuzla günde 4 saat antrenman yapıyoruz. Malzeme eksiğimiz olduğu için sporcuları gruplara ayırarak malzemeyi dönüşümlü kullanıyoruz. Bunun yanında bu sporda besin çok önemli çünkü büyük efor harcıyorsunuz. İlçemizde mevcut bir kamp eğitim merkezimiz var ancak faaliyette değil. Eğer bu merkez faaliyete geçerse sporcular daha iyi çalışma imkanı bulacak. Yani bu eksiklikler çok hızlı bir şekilde giderilirse, ulusal ve uluslararası alanlar da başarılı olacak sporcuların yetişeceğine inanıyorum.”

Sporculardan Mahsun Kaya’da, Sarıkamış’ın özellikle bu tür spor dalları için çok avantajlı bir yer olduğunu ancak yeterli altyapı ve malzeme olmadığından istenilen başarıya ulaşılamadığını belirtti.

Sporcuların başarılı olabilmesi için yeterli desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayan Mahsun Kaya, ”Bizim öncelikle kendimize ait pistimizin, malzememizin olması şarttır. Ayrıca kamp eğitim merkezi açık olursa biz sporcular çok iyi çalışır ve büyük başarılar elde ederiz. Yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar