Kirsch: Bisiklet otellerinin artması Alman sporcuları Türkiye'ye çeker

Alman bisiklet takımları, pedal çevirmede formlarını Antalya Manavgat'ta sağlıyor. Manavgat'a bahar dönemi antrenmanına gelen Alman bisikletçiler günlük 120 kilometre Alanya-Manavgat arası pedal çeviriyor. Yıllık 14 bin Alman'ın Alanya ve...

Google Haberlere Abone ol
Kirsch: Bisiklet otellerinin artması Alman sporcuları Türkiye'ye çeker

Alman bisiklet takımları, pedal çevirmede formlarını Antalya Manavgat'ta sağlıyor. Manavgat'a bahar dönemi antrenmanına gelen Alman bisikletçiler günlük 120 kilometre Alanya-Manavgat arası pedal çeviriyor. Yıllık 14 bin Alman'ın Alanya ve Manavgat ilçesinde pedal çevirdiği belirtiyor. Almanların pedal çevirmede dünyada birinci sırada İspanya Mayorka, ikinci sırada İtalya, üçüncü sırada Fransa, dördüncü sırada Güney Kıbrıs ve beşinci sırada Yunanistan'ı tercih ediyor.

Almanya'da 2013 yılında amatör ve profesyonel 389 bin İspanya'nın Mayorka Adası'na bisiklet sürmeye gittiği belirtildi. Almanlar, Alman bisikletçilerin pedal çevirmede İspanya'yı tercih etmesinde bisiklet otellerinin sayısının fazla olması olduğunu söylüyor.

Alman Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsch, yaptığı açıklamada, 6 yıldır Alman bisikletçilerin yılda iki defa olmak üzere antrenmanlarını Türkiye'de Alanya ve Manavgat'ta yaptığını söyledi.

6 yıl içinde kademeli olarak yıllık 14 bin Alman bisikletçinin Alanya ve Manavgat'a geldiğini belirten Kirsch, bu sene bu rakamı 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Kirsch, "Bölgeye daha çok sayıda bisikletçinin gelmesi bisiklet otellerinin artmasıyla doğru orantılı. İtalya'da 17 bisiklet oteli var. Malta Adası'nda bile bisiklet oteli var. Bisikletçiler, bisiklet otelinde kalmayı tercih ediyor. Bu konuda İspanya model ülke. Antalya bölgesinde 3 bisiklet oteli var. Bisiklet otellerinin sayısının artmasını istiyoruz. Manavgat ve Alanya bisiklet sporunda her geçen gün ileriye gidiyor. Bisiklet otel sayısı artırsa daha da ileri gidecek." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar