Kırkpınar'ın resmi açılışı er meydanında yapıldı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılışı Sarayiçi'ndeki er meydanında yapıldı. Yağlı güreş müsabakalarının açılış gününde bir yandan güreşler başlarken diğer yandan da resmi programları yapıldı.İlk olarak sabah...

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar'ın resmi açılışı er meydanında yapıldı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılışı Sarayiçi'ndeki er meydanında yapıldı. Yağlı güreş müsabakalarının açılış gününde bir yandan güreşler başlarken diğer yandan da resmi programları yapıldı.

İlk olarak sabah 10.00 Talatpaşa Bulvarı üzerinde 653. Tarihi Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek karşılandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından karşılanan ağa diğer yetkililerle birlikte Atatürk Anıtı’na geçti. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşları okundu. Kalabalık daha sonra Pehlivanlar Mezarlığı’na hareket etti. Burada yapılan duanın ardından Selimiye Camii’nde mevlüt duası yapıldı.

Sarayiçi açılış programı çerçevesinde yine saygı duruşu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı’nın okunması ile 2013 yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban tarafından göndere bayrak çekildi.

Törende Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin açılış konuşmaları yaptı, güreşlere katılan pehlivanlar resmi geçit töreni gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar