Kırkpınar'da son gün güreşleri başladı

653. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üçüncü gün müsabakaları yapılıyor.Cuma günü başlayan yağlı güreşler kıran kırana geçiyor. Özellikle küçük boylardaki müsabakalar çekişmeli geçiyor. İlk gün saat 21.00’e kadar...

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar'da son gün güreşleri başladı

653. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üçüncü gün müsabakaları yapılıyor.

Cuma günü başlayan yağlı güreşler kıran kırana geçiyor. Özellikle küçük boylardaki müsabakalar çekişmeli geçiyor. İlk gün saat 21.00’e kadar devam eden güreşler, ertesi gün kaldığı yerden devam etti. Saat 13.00 sıralarında ise Kırkpınar’ın beklenen başpehlivanlık güreşleri başladı. İkinci günde başlayan başpehlivanlık güreşleri üç tur yapıldı. Güreşlerde herhangi bir sürpriz yaşanmadı.Geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, eski başpehlivanlardan Recep Kara, Osman Aynur, Fatih Atlı, İbrahim Çoraman, Serhat Balcı, Abdullah Göngür ve Orhan Okulu tur atladı.

Başpehlivanlıkta son yılların en çekişmeli müsabakası İsmail Balaban ile 2009-2010 yılının başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil arasında yapıldı.Güreşin normal süresinde pasif çeken müsabaka puanlama bölümünde hareketlendi. Pehlivanların birbirine üstünlük kurma çalışması ve hareketli güreş seyircileri ayağa kaldırdı. Tam bir final havasında geçen güreşler er meydanını dolduran kalabalıktan büyük alkış aldı. Puanlama süresinin sonunda gülen geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban oldu.

CİHAN

Yorumlar