Kırkpınar’da 655. buluşma yarın başlıyor

- Minik boydaki pehlivanların peşreviyle yarın başlayacak 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 24 Temmuz Pazar günü final güreşleriyle sona erecek

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar’da 655. buluşma yarın başlıyor

EDİRNE (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın minik pehlivanların er meydanındaki güreşleriyle başlayacak.

Edirne Sarayiçi'nde Kırkpınar Er Meydanı'ndaki güreşlerin ilk gününde, yarın minik-1, minik-2, teşvik-1, teşvik-2, tozkoparan ve ayak boylarında minik pehlivanlar peşreve çıkacak.

Başpehlivanların güreşleri ise 23 Temmuz Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayacak. Kırkpınar'da 56 başpehlivan mücadele edecek. 2011, 2012, 2013 (unvanı alındı) yıllarında Kırkpınar'da üst üste üç kez başpehlivan unvanını alarak altın kemerin daimi sahibi olan ancak 2013 yılında dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri alınan Antalyalı Ali Gürbüz, cezası bittiği için bu yıl yağlı güreşlere katılacak.

Kente gelen pehlivanların tartı işlemleri devam ediyor. Bugün sona erecek tartı sonrası boylar belirlenecek.

Güreşler, 24 Temmuz Pazar günü başpehlivanlık için yapılacak final güreşinin ardından sonra erecek.

Kırkpınar güreşlerinde, daha önce yapılması planlanan etkinlik ve konserler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için iptal edildi.


- Ağa yarın karşılanacak


Kırkpınar Er Meydanı’nda güreşlerinin başlamasının yanı sıra Kırkpınar’ın geleneksel ritüelleri de yarın gerçekleştirilecek.

Kentin girişinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağası Seyfettin Selim’i karşılayacak. Gürkan, Selim’e ağalık kemerini takacak.

Daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Güreş Ağası Selim ve vatandaşlar Adalı Halil ve Kara Emin gibi efsane pehlivanların Pehlivanlar Mezarlığı’ndaki kabirlerini ziyaret edecek. Selimiye Meydanı'nda ebediyete intikal eden pehlivanlar için mevlit okutulacak.


Yorumlar