Kırkpınar davulcuları davet turlarına başladı

Bu yıl 653. düzenleneceke olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası bugün başladı. Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde davul ve zurna ekibi de şehirde davet turları atıyor.Tarihi...

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar davulcuları davet turlarına başladı

Bu yıl 653. düzenleneceke olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası bugün başladı. Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde davul ve zurna ekibi de şehirde davet turları atıyor.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası saat 18.00'deki etkinliklerle başlayacak. Açılış haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak davul ve zurna ekibi göreve başladı.

Edirne Belediyesi önünde bir araya gelen 41 kişilik ekip, ilk provasını yaptıktan sonra davet turlarına çıktı. İlk olarak Edirne Valiliği'ni ziyaret eden ekip, "Kırkpınar Marşı" eşliğinde Vali Dursun Ali Şahin'i karşıladı.

Şef Salih Yanyacı tarafından valiye çiçek takdim edildi. Edirne Valisi ise şefe 200 TL civarında bahşiş verdi. Kırkpınar davul ve zurna ekibini selamlayan Vali Şahin, "Bu kadar davul ve zurnacıyı hiçbir arada görmedim. Ama Kırkpınar'ın şerefine bu tokmak vurulmalı, bu zurnaya üflenmelidir. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum, hepinize sağlıklı ve uzun ömür diliyorum." dedi.

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin çok çekişmeli geçeceğini belirten Şef Salih Yanyacı da, 41 kişiden oluşan davul-zurna ekiple görev alacaklarını belirtti.

Davul-zurna ekibinden Turan Dindoruk ise 653. yıldan bu yana çalınan güreş melodisinin devam ettiğini ifade ederek davul ve zurna ekibinin olmaması durumunda Kırkpınar'ın da olamayacağını dile getirdi. Yaptıkları görevin er meydanında çok önem taşıdığını açıklayan Dindoruk, şöyle konuştu:

"Çok önemli müzik yapıyoruz. Güreşi biz başlatır, biz bitiririz. Biz güreşleri takip ederiz. Başpehlivanlar, yağlı güreşi ağırlaştırdığı zaman biz, cenk müziğini çalarız. Ona 'çabuk olun, seyirci sıkıldı' deriz. Yani biz olmadan bu iş olmaz." diye konuştu.

Valiliğin paşa kapısından çıkış yapan ekip, Hükümet Caddesi üzerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerini sürdürdü.

CİHAN

Yorumlar