Kırkpınar çayırı bakıma alındı

- 2 bin 100 litre yağın üzerine akması nedeniyle zarar gören çimlerin bakımına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar çayırı bakıma alındı


EDİRNE (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tamamlanmasının ardından Kırkpınar Er Meydanı çayırı bakıma alındı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, 3 gün süren organizasyonda pehlivanların yağlanması için 2 bin 100 litre yağ harcandığını belirtti.

Belediye ekiplerinin güreşlerin ardından başladıkları çayır bakımının devam ettiğini aktaran Gürkan, "Doğal olarak bu yağ çimlere bulaşınca, son gün yemyeşil olan Er Meydanı tamamen sarardı. Yağın büyük bölümü çimlerde kaldı. Bunun tamamen toprağa geçerek köklere zarar vermemesi için de Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz derhal çimleri biçme işlemini başlattı ve bitirdi. Şu anda çimleri sulama işlemini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Er Meydanı’ndaki yeni çimlerin güreş yapan pehlivanlar tarafından da beğenildiğini ve bu yıl güreşlerde önceki yıllara göre daha rahat güreş yapıldığının kendisine iletildiğini de kaydeden Recep Gürkan, "656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kadar alanımızdaki çimler daha da iyi hale gelecek." şeklinde görüş belirtti.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenen Recep Kara başpehlivan olmuştu.

Yorumlar