Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı: Bu kemere çok açtım

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Fatih Atlı, bu kemere çok aç olduğunu söyledi.653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, dün akşam saatlerinde yapılan final güreşleriyle sona erdi. Sonucu en çok merak edilen ise...

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı: Bu kemere çok açtım

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olan Fatih Atlı, bu kemere çok aç olduğunu söyledi.

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, dün akşam saatlerinde yapılan final güreşleriyle sona erdi. Sonucu en çok merak edilen ise başpehlivanlık yağlı güreşleri oldu. 50 pehlivanın mücadele ettiği başpehlivanlık güreşlerinde 5'er pehlivanı saf dışı bırakıp finale gelen Antalyalı İsmail Balaban ile Samsunlu Fatih Atlı'nın finali izleyenleri mutlu etmezken, kemeri boynuna takan Fatih Atlı ise çok mutlu olduğunu söyledi.

Yağlı güreşlerinin sona ermesiyle birlikte pehlivanlar da yavaş yavaş Edirne'den ayrılmaya başladı. Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı ayrılmadan önce Tarihi Selimiye Camii'nin önünde gazetecilerle bir araya geldi.

Burada bir açıklamada bulunan Atlı, Kırkpınar altın kemerini kendisine nasip ettiği için Allah'a şükrettiğini söyledi. Atlı, "Altın kemer bana nasip oldu çok şükür. Aralık ayından bu yana çok zorlu bir hazırlık dönemi geçirdik. Çok şeyden fedakârlık ettim. Son 1,5 ayda çok yüksek rakımlarda çok zorlu şartlarda çalıştım. İyi hazırlandım. Hem fizik hem de psikolojik olarak iyi hazırlanıp geldim. 5 tane çok zorlu maç yaptım. Ve birinci oldum." dedi.

Başa çıktığı 2007 yılından bu yana sürekli bu kemeri almak için mücadele ettiğini vurgulayan Başpehlivan, "Ama Cenab-ı Allah 7 yıl sonra nasip etti. İnşallah bundan sonraki hedefim de bu aldığım altın kemeri koruyup iki yıl daha üst üste başpehlivan olup altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum." diye konuştu.

SEYİRCİMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUZ

Öncelikle er meydanında ve televizyon karşısındaki seyirciden özür dilerek konuşmasını sürdüren Atlı, "Onlar sabahtan akşama kadar bizi çok fedakârca destekleyip izlediler. Fakat bu hem fizyolojik hem fiziksel hem de psikolojik bir savaş." diyerek şunları söyledi:

"Sonuçta finale gelene kadar 5'er pehlivan yendik ve ikimiz de dörder puanlama maçı yaptık, final ise altıncı maçımızdı. Fiziksel olarak hepimiz çöküntüdeydik. Artık son taktik ve teknikler kaldı ortada. 7 aylık bir emeğin karşılığını bir anda silip atamıyorsun. Yani bazı riskleri alamıyorsun. Seyircinin bunu hoşgörüyle karşılamasını istedik. Ama seyircidir. Tabii ki, onlar da çok güzel oyunlar ve teknikler görmek istiyor ama sonunu güzel bağladığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda seyircimizi daha çok memnun ediyoruz."

İBRAHİM KARABACAK'IN YARIM BIRAKTIĞI İŞİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1960'lı yıllarda rahmetli İbrahim Karabacak'ın bu kemeri 4 defa aldığını hatırlatan Fatih Atlı, "Fakat altın kemerin ebedi sahibi olamamış. İnşallah onun yarım bıraktığı işi ben tamamlamak istiyorum. İlkini aldım. Daha çok gencim. Fiziksel ve psikolojik olarak bu işe gerçekten çok hazırım. Önümüzdeki yılı da alıp altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum." diye konuştu.

Altın kemerin Allah'ın takdiri olduğunu ve kendilerinin sadece senaryoyu oynadıklarını da belirten Atlı, başarısının yedi aylık bir emeğin karşılığı olduğunu söyledi. Atlı, bu sürenin emeğini son ana sakladığını da dile getirdi.

İsmail Balaban'ın yorulduğunu ve bunu fırsata çevirmek istediğini vurgulayan Atlı, "O da taktiksel bir savaş uyguladı. Fakat Cenab-ı Allah'ın takdiri. Biz sadece senaryoyu oynadık. Allah da bize nasip etti. Perşembe günü memleketim Ladik'teyiz. Cuma günü Samsun'dayım. İnşallah oradaki bizi seven, destekleyen hemşerilerimizle buluşacağız. Bunun için çok heyecanlıyım. Bizi beklesinler diyorum. Elde ettiğim başarıyı aileme, ustam Bayram Ertan'a, memleketimde ve Türkiye'de bizi seven güreş seyircisine armağan ediyorum." şeklinde açıklamasını tamamladı.

CİHAN

Yorumlar