Kırkpınar Ağası yine Seyfettin Selim oldu

EDİRNE (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde gelecek yılın ağalık ihalesi yapılırken, Seyfettin Selim yine ağa oldu. Er Meydanı'nda...

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar Ağası yine Seyfettin Selim oldu


EDİRNE (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde gelecek yılın ağalık ihalesi yapılırken, Seyfettin Selim yine ağa oldu.

Er Meydanı'nda yapılan ağalık ihalesine, uzun süredir Kırkpınar Yağlı Güreş ağalığı yapan iş adamı Seyfettin Selim, Velimeşe Yağlı Güreşleri ağası iş adamı Kani Tezcan ile iş adamı Zeki Özünlü katıldı.

Yaklaşık 50 yıldır Kırkpınar'da baş cazgırlık yapan Şükrü Kayabaş'ın sunumuyla yapılan ihaleyi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 222 bin liradan açtı.

Seyfettin Selim'in 400 bin lira vermesinin ardından diğer adaylar adaylıktan çekildi. Seyfettin Selim 100 bin lira da şehit ailelerine bağış yapacağı sözünü verdi. 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalıklarını yapan Seyfettin Selim, 2017 yılının da ağası oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmada, güreş ağası Selim'e şehit ailelerine verdiği destek için teşekkür ederek, zor günlerin Türk milletinin birlik ve beraberliğiyle aşıldığını söyledi.

Bakan Kılıç, Kırkpınar'a yakışır bir er meydanı yapmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, er meydanının gelecek yıla yetiştirileceğini ifade etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da ağalığını tebrik ettiği Seyfettin Selim'in, Edirne'ye şehit polis memuru Nefize Özsoy'un adını taşıyan bir okul da yaptıracağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Selim, er meydanında şeref turu attı.


Yorumlar