Kırılan ayağı bile şampiyonluk hedefine engel olmadı

- Dedesinin çayırlarda yaptığı, amcasının ve abisinin ise milli olduğu güreşe 2010 yılında başlayan 17 yaşındaki Başar, ayağı kırıldığı için bir yıl minderlerden uzak kalmasına karşın yılmadı ve spor hayatına Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları sığdırdı - Dünya Şampiyonasında geçen yıl üçüncü olan milli güreşçi Başar, Gürcistan'da 11-15 Eylül'de düzenlenecek Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'na altın madalya kazanmak hedefiyle çalışıyor - Yıldız grekoromen milli güreşçi Başar: - "Şampiyonluk çok farklı bir duygu, anlatılmaz yaşanır. Dünyanın her şeyini verseler yine de değişmem"

Google Haberlere Abone ol
Kırılan ayağı bile şampiyonluk hedefine engel olmadı


BİLECİK (AA) - MUHSİN ARSLAN - Ailesinden etkilenerek başladığı güreşte milli takıma girmeyi başaran 17 yaşındaki Abdülsamet Başar, ayağı kırıldığı için bir yıl minderlerden uzak kalmasına karşın elde ettiği Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarına yenilerini eklemek için çalışıyor.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde kamp yapan milli takımın sporcusu Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe ailesinden etkilenerek merak sardığını söyledi.

Güreşte dünya ikinciliği bulunan amcası Zafer Başar'ın antrenörü olduğunu, abisi ile kendisini yetiştirdiğini ifade eden Başar, "Babam ailemin güreşle ilgisinden dolayı beni bir gün turnuvaya götürdü. Güreşleri izlerken babama, 'Güreşçi olmak istiyorum' dedim. Bana güreş antrenörü buldu ve 3 kişilik spor salonunda güreş yapmaya başladım. İlk turnuvamda şampiyon oldum." diye konuştu.

Abisi Yunus Emre Başar ile idman sonrası şakalaşırken ayağının kırıldığını ve ailesiyle bu duruma çok üzüldüklerini anlatan Başar, şöyle konuştu:

"Buna rağmen sporu bırakmadım ve bir yıl sonra mindere geri döndüm. Çok çalıştım, çabaladım. Aksaray'da yapılan 2012 Minikler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldum. Birçok müsabakaları katıldım dereceler alamadım ama mücadelemi bırakmadım. 2015 yılında ilk Avrupa şampiyonasına çıktım. Sırbistan'da Avrupa üçüncüsü ve sonra Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldum."


- "Dünya şampiyonu olmak istiyorum"


Başar, 2016 yılında 58 kiloda Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonluklarının bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu sezon çok iyi çalıştım. Sabahın erken saatinde kalkıp günde 3 idman yaparak, 58 kiloda formumu tutmaya çalıştım. 58 kiloda Türkiye Şampiyonası'na gittim ve şampiyon oldum. Sonra Romanya turnuvasına gittim ve birincilik elde ettim. Sırbistan'da Balkan şampiyonluğu, son olarak da önceki ay İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 58 kiloda Avrupa şampiyonu oldum. Şu anda 11-15 Eylül'de Gürcistan'da yapılacak Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Hocalarımız sağ olsunlar formumuzu iyi tutmamız için yakından ilgileniyorlar. Hocalarımın verdiği emekleri boşa çıkartmayacağım, Türk bayrağını dalgalandıracağım. İnşallah Avrupa Şampiyonası'ndaki gibi secdeye gitmek nasip olacak. Şampiyonluk çok farklı bir duygu, anlatılmaz yaşanır. Dünyanın her şeyini verseler yine de değişmem."




Yorumlar