Kilis'e Avrupa standartlarında motorsiklet yarış pisti yapılacak

Kilis Belediyesi’nin koordinasyonuyla Kilis Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle Kilis’e Avrupa standartlarına uygun motosiklet pisti yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Kilis'e Avrupa standartlarında motorsiklet yarış pisti yapılacak

Kilis Belediyesi’nin koordinasyonuyla Kilis Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle Kilis’e Avrupa standartlarına uygun motosiklet pisti yapılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Asbaşkan Ogün Baysan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ile birlikte Kilis’te incelemelerde bulundu. TMF heyeti ilk önce Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut’u makamında ziyaret etti.

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, belediyenin katkılarından dolayı Başkan Abdi Bulut’a teşekkür ederek, "Pist, motokros, drag ve motosiklet eğitim alanlarını barındıran bir kompleks yapmayı planlıyoruz. Federasyonumuzun çalışmaları kapsamında Kilisli gençlere motosiklet sürüş eğitimi de vereceğiz. Bu sayede daha bilinçli motosiklet kullanımı aşılanarak, kentte motosiklet kazalarının en aza indirilmesini sağlayacağız. Kilis Belediyemizin tahsis ettiği yere Türkiye'nin en güzel yarış pistini inşa edeceğiz." dedi.

Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılacak olan pistin Kilis’ e hayırlı olmasını diledi.

İL MÜDÜRÜ ARKALTI: ÇOK HEYECANLIYIZ

Ziyaretin ardından Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı ve TMF heyeti pist alanını inceledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, "Ülkemizde en çok motosiklet olan iller arasında Kilis ilk sıralarda yer alıyor. İlimize pistin yapılmasıyla birlikte motosiklet sürücüleri daha da bilinçlenecek. Bölgede tek olacak olan pist ilin sosyal ve kültürel alanda da gelişmesi için önemli bir adım olacak." diye konuştu.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut’un projeye büyük destek verdiğini ifade eden Arkaltı, "Gaziantep - Kilis kara yolunu yapan firma ile Formula1 pistini inşaa eden müteahhit aynı. Bunu Kilis olarak büyük bir şans olarak değerlendiriyoruz. Hem Avrupa çapında bir piste sahip olacağız, hem de çevre illere de çok büyük bir pist kazandırmış olacağız. Sonuç olarak Kilis kazanacak. Bundan dolayı heyecanlıyız. Alanı belediye tahsis ettik. Formüle 1 pistini gerçekleştiren müteahhit firma burada asfalt yapımını yaptığı için herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız." şeklinde konuştu.

Öte yandan Kilis´e gelen TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar´ı yüzlerce motosikletli şehrin girişinde karşıladı. Söğütlü Dere civarında hazırlanan karşılama töreninin ardından yüzlerce motordan oluşan konvoy, TMF heyetine şehir merkezine kadar eşlik etti.
CİHAN

Yorumlar