Kılıçcı gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

- Milli boksör Kılıçcı, 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıklarını milli takımın Ayvalık'taki kampında sürdürüyor - Kılıçcı: "Rio'da ilk önce madalyayı hedefliyorum, sonrasında da gözüm şampiyonlukta. Londra'da yaşadığım talihsizliği bu olimpiyatlarda inşallah kıracağım"

Google Haberlere Abone ol
Kılıçcı gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti


BALIKESİR (AA) - SUAT SALGIN - Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından düzenlenen AIBA Profesyonel Boks (APB) müsabakalarında geçen yıl 75 kiloda şampiyon olan milli boksör Adem Kılıçcı, 2012 Londra Olimpiyatları'nda çeyrek finalde elenerek kaçırdığı şampiyonluğu, bu yaz Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak olimpiyat oyunlarında kazanmayı hedefliyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü boksörlerinden Kılıçcı, 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıklarını Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki milli takım kampında sürdürüyor.

Kılıçcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boks sporuna doğum yeri olan Ağrı'da antrenörü İsmet Sarı gözetiminde başladığını söyledi.

Boksu zamanla sevdiğini ve sevdikçe alıştığını belirten Kılıçcı, ilkokulda atletizm, lisede basketbol, voleybol ve masa tenisi oynadığını hatta bu branşlarda il birincilikleri elde ettiğini anlattı.

Kendisine daha yakın gördüğü için boksta devam ettiğini dile getiren Kılıçcı, "Sonuçta tarihimizde savaşçı ataların torunlarıyız. Sanırım bu yüzden boks bana daha cazip geldi. Onun vermiş olduğu öz güvenle her çocuk güzel dövüşmek ve boks yapmak ister. Ben de ilk başta o düşünceyle gitmiştim. Çalıştıran insanlar zamanla hamur gibi yoğurup değiştirebiliyor, sizi sporcu yapabiliyor. Siz de sporculuğun verdiği psikolojiyle işinize daha çok sarılıyorsunuz." diye konuştu.


- Örnek sporcu Muhammed Ali

Kılıçcı, dünyada tüm boksörlerin Muhammed Ali'nin büyüklüğünün bilincinde olduğunu vurguladı.

Sadece boksörlerin değil, diğer branşlardan sporcuların da Muhammed Ali'yi örnek aldığını kaydeden Kılıçcı, "Muhammed Ali sadece boksör değil, demeçleri ve yaşantısıyla dünyada idol olmuş bir sporcudur. Muhammed Ali'nin cesaretini, kararlılığını, çalışmasını severim. Tekniği zaten dünyada boks sporuna yeni bir stil, yeni bir ekol kattı. Muhammed Ali'nin dışında beğendiğim sporcular var ama 'Bu adam benim idolüm' diyebileceğim bir sporcu yok." ifadelerini kullandı.


- "İnşallah bu yıl da olimpiyatların üstesinden geleceğiz"

Milli boksör Kılıçcı, milli takımdaki arkadaşlarıyla Türkiye'yi Rio'da en iyi şekilde temsil edip milletin göğsünü kabartmak istediklerini belirtti.

Olimpiyatlarda daha önce ay yıldızlı formayı iki kez giydiğini anlatan Kılıçcı, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlarda ringe çıktığımda, 80 milyonluk Türk milletinin arkamda olduğunun bilincinde olmak ağır bir yük. O anda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gözü sizin üzerinizde çünkü olimpiyatlar gerçekten çok büyük organizasyonlardır. Dünyada ülkeni, kendini ve davanı temsil edebileceğin en büyük yerdir. O yüzden de gerçekten olimpiyatlardaki maçlar her şeyden önce psikolojik olarak ağır bir yükü beraberinde getiriyor. Olimpiyat dönemlerinde devlet büyüklerimiz, milli sporcular için tüm olanakları seferber ediyor. Bu zamanlarda biz milli takım kafilesindeki sporculara gerçekten çok önem veriyorlar. İnşallah bu yıl da olimpiyatların üstesinden geleceğiz."

İngiltere'nin başkenti Londra'da 2012 yılında gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarında finale kalamadığını hatırlatan Kılıçcı, yaşadığı talihsizlikler sonucu bu organizasyonu 5'incilikle tamamladığını belirtti.

Kılıçcı, o dönem madalyayı şanssız bir şekilde kaçırdığını anımsatarak, "Rio'da ilk önce madalyayı hedefliyorum, sonrasında da tabii ki gözüm şampiyonlukta. Londra'da yaşadığım talihsizliği bu olimpiyatlarda inşallah kıracağım." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar