Kick boksçu Neval Çavcı'nın hedefi büyük

- Eskişehir'de hobi olarak başladığı kick boks sporunda kısa sürede Türkiye ikinciliği elde eden üniversite öğrencisi Neval Çavcı, kilosunda birinci olup Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor - Neval Çavcı: "Muhammed Ali, boksla ilgilenen birçok sporcunun idolü. Benim de örnek aldığım bir kişi. Onun çizgisinde ilerlemek ve unutulmaz olmak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Kick boksçu Neval Çavcı'nın hedefi büyük


ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de bir yakınının tavsiyesi üzerine hobi olarak başladığı kick boks sporunda kısa sürede Türkiye ikinciliği elde eden üniversite öğrencisi Neval Çavcı, kilosunda birinci olup Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.

Üniversite eğitimi için geçen yıl Aydın'dan Eskişehir'e gelen Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Neval Çavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir akrabasının tavsiyesi doğrultusunda 3 yıl önce kick boks sporu ile tanıştığını, o günden bu yana da kick boksun hayatının bir parçası haline geldiğini söyledi.

Kick boksun zor bir spor olmasına rağmen, ailesinin de desteğiyle zorlukları aştığını belirten genç sporcu, "Ailemin de desteğini alınca kısa sürede kick boksa adapte oldum ve madalyalarla tanışmaya başladım. Spora ilk başladığım yıl bölgesel bir müsabakada ikinci oldum. Daha sonra geçen yıl bir şampiyonaya katıldım, burada da üçüncülük elde ettim. Bu yıl Samsun'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası büyükler K1 Rules artı 70 kiloda Türkiye ikincisi oldum. Önümüzdeki ay düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda 'Kick Light' dalında, orada da birinci olmak istiyorum. Daha sonrasında da Dünya Şampiyonası'na gitmeyi arzuluyorum." dedi.

Neval Çavcı, haftanın dört gününü antrenmanlarına ayırdığını ve başarılı olmak için çok çalıştığını vurguladı.


- İdolü Muhammed Ali


Her genç sporcu gibi kendisinin de birçok başarılı sporcuyu örnek aldığını kaydeden Neval Çavcı, bunların arasında idolünün ABD'li efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali olduğunu dile getirdi.

Genç sporcu, Muhammed Ali'nin sadece boks değil, tüm spor dalları için önemli bir kişilik olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Muhammed Ali hakkında yazılan kitapları okudum, filmlerini seyrettim, belgesellerini izledim. Muhammed Ali hem spor hem de özel yaşantısı ile birçok sporcuya örnek olmuş durumda. Vefatı tüm dünyayı üzdü. Muhammed Ali boksla ilgilenen birçok sporcunun idolü. Benim de örnek aldığım bir kişi. Onun çizgisinde ilerlemek ve unutulmaz olmak istiyorum."

Yorumlar