Kenyalı atletler olimpiyatlarda yarışabilecek

- IAAF, ülkedeki dopingle mücadele programına ilişkin kaygılara rağmen Kenyalı atletlere müsabakalardan men cezası verilmeyeceğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Kenyalı atletler olimpiyatlarda yarışabilecek


NAİROBİ (AA) - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), ülkedeki dopingle mücadele programına ilişkin kaygılara rağmen Kenyalı atletlere müsabakalardan men cezası verilmeyeceğini duyurdu.

IAAF'ten yapılan açıklamada, dopingle mücadelede gerekli kriterleri yerine getirmeyi başaramayan Kenya'nın gözetim altında tutulacağı ve bu süreçte Kenyalı atletlerin 5-21 Ağustos'ta Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları başta olmak üzere tüm müsabakalarda yarışabileceği bildirildi.

Kenya, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) 11 Şubat, 5 Nisan ve 2 Mayıs olarak belirlediği son tarihlere kadar dopingle mücadelede gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirmekte başarısızlığa uğramıştı.

WADA, gerekli şartlar sağlanmadığı gerekçesiyle Kenya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (ADAK) faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağına karar vermişti. Bu kararın ardından Kenyalı atletlerin, ulusal ve uluslararası müsabakalardan men edilme ihtimali bulunuyordu.


Yorumlar