Kenya'da dopingle mücadele yasası değişti

- Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın uyarılarının ardından Kenya parlamentosu, dopingle mücadelede uluslararası standartlarda yeni önlemlerin yer aldığı yasayı oy birliğiyle kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Kenya'da dopingle mücadele yasası değişti

ANKARA (AA) - Kenya'nın dopingle mücadelede uluslararası standartlarda önlemlerin yer aldığı yeni yasası onandı.

Kenya parlamentosu tarafından yapılan özel oturumla, dopingle mücadelede uluslararası standartlarda yeni önlemlerin yer aldığı yasa, oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni yasal düzenlemelerin yürürlüğe girmesi için senato tarafından onaylanması ve Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın imzalaması gerekiyor.

Kenya, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) 11 Şubat, 5 Nisan ve 2 Mayıs olarak belirlediği son tarihlere kadar dopingle mücadelede gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmede yetersiz bulunmuştu.

Ülkede 2011 yılından bu yana 40'ın üzerinde sporcu, doping testinden geçememişti. Bunun üzerine WADA, gerekli şartlar sağlanmadığı gerekçesiyle Kenya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (ADAK) faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağına karar vermişti. Bu kararın ardından Kenyalı atletlerin, ulusal ve uluslararası müsabakalardan men edilme ihtimali ortaya çıkmıştı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ise ülkedeki dopingle mücadele programına ilişkin kaygılara rağmen Kenyalı atletlere müsabakalardan men cezası verilmeyeceğini duyurmuştu. Açıklamada, dopingle mücadelede gerekli kriterleri yerine getirmeyi başaramayan Kenya'nın gözetim altında tutulacağı ve bu süreçte Kenyalı atletlerin 5-21 Ağustos'ta Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları başta olmak üzere tüm müsabakalarda yarışabileceği bildirilmişti.

Yorumlar