Kenan Sofuoğlu, minik motorculara ödül verecek

Türkiye’nin en başarılı motor sporcuları 16 Şubat Pazar günü düzenlenen gecede ödüllerini alacaklar.

Google Haberlere Abone ol
Kenan Sofuoğlu, minik motorculara ödül verecek

Türkiye’nin en başarılı motor sporcuları 16 Şubat Pazar günü düzenlenen gecede ödüllerini alacaklar. Yaşları 7 ile 10 yaş arasındaki minik sporcular ise ödüllerini dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun elinden alacak.

Türkiye Motorsiklet Federasyonu 2013 yılında kategorilerinin en iyilerine kupaların verileceği geceye hazırlanıyor. En küçüğü 7 yaşında olan sporcuların ödül alacağı gecede, minik sporcular takım elbiseleriyle sahneye çıkacaklar. Küçük motor şampiyonlarının, küçük sporcu adaylarını heyecanlandırdığını belirten TMF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulusan, “Dünyada büyük şampiyonluklara imza atan sporculara baktığınızda, hemen hemen hepsinin çok küçük yaşlarda bu sporlara başladığını görürsünüz. Minik yarışçılarımız 6-7 yaşından itibaren motor kullanmaya başlıyorlar. Özellikle yeni jenerasyondan, dünya çapında çok büyük başarılara imza atmış çocuklarımız var.” diye konuştu.

Motor sporunun zannedildiği kadar pahalı olmadığını kaydeden Ulusan, “Her anne baba çocuğunu spor branşına yönlendirmek için, belirli miktar para harcar. 6-7 yaşındaki çocuklar 50 cc’lik motorlarla öğrenmeye başlıyorlar. Kıyafeti ve alacakları eğitimle birlikte ortalama 4 bin TL’ye iyi bir sporcu yetiştirmek için adım atılabilir.” dedi.

KENAN SOFUOĞLU MİNİKLERE ÖDÜL VERECEK

2013 yılının en iyilerine kupalarının verileceği Şampiyonlar Gecesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından 16 Şubat’ta Crown Plaza İstanbul Asia’da düzenlenecek. Pist, Süpermoto, Drag, otokros ve Enduro kategorilerinde ilk üç sırayı alan sporculara kupa verilecek gecede, motosiklet kulüplerinin yöneticileri, yarışçılar ve özel konuklar yerlerini alacak. Yarış tulumuyla görülmeye alışık olan sporcular takım elbiseleriyle birlikte sahneye gelerek ödüllerini alacaklar. Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu ise minik sporculara ödül vermek için gecede hazır bulunacak. CİHAN

Yorumlar