Kemal Kılıçdaroğlu, Er Meydanı'nda

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek üzere Er Meydanı'na geldi.Final karşılaşmalarını takip etmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra...

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu, Er Meydanı'nda

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek üzere Er Meydanı'na geldi.

Final karşılaşmalarını takip etmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Edirne’ye geldi.

Er Meydanı'nda bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Türkiye ve dünya açısından önemli bir spor olduğunu söyledi.

Kırkpınar’ın Edirne ve Türkiye’yi dünyaya tanıttığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Geleneksel bir sporumuz. Güreşçilerimizle gurur duyuyoruz. Centilmence yarışıyorlar. Tabii diliyoruz ki bu centilmenlikleri sonuna kadar devam etsin." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç ise 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin kültürlerini en önemli parçalarından biri olduğunu dile getirdi.

Bütün halkla birlikte geçmişlerini hatırlayarak ve kültürel mirası olan bu güzel atmosferi birlikte yaşadıklarını kaydeden Kılıç, "Ümit ediyorum ki nesilden nesile aktarılan bu gelenek büyüyerek devam edecek ve buradaki bütün herşeyi ile farklı bir anlam taşıyan, attığınız döğüme kadar anlam ifade eden bir genel yaklaşım içerisinde cereyan eden bu yağlı güreşlerin ilelebet sürmesini ümit ediyorum. 500 Cumhuriyet Altını da bugün Er Meydanı'nda güreşlere bakanlık olarak hediyemiz olacak." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ise 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Türk milletinin dünya insanlarına sunduğu bir medeniyet zenginliği olduğunu söyledi.

Kırkpınar’ın yalnız bir spor olarak görülmemesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Bir medeniyet zenginliğinin her boyutuyla yansıtıldığı bir kültürel ve sportif faaliyetidir. Bunun Edirne’de olması ilimiz ve ülkemiz için önemli bir unsur. Arzumuz, uluslar arası alanda çok daha iyi tanıtabilmek ve bu milletin bu sporunu hem gençlere hem de insanlara daha güçlü mal etmemiz. Tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu arada Er Meydanı'nda organ bağışı yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’na tüm organlarını bağışladıkları için organ bağış kartı verildi.

Vali kartını Bakan Kılıç’tan, Belediye Başkanı Gürkan Kılıçdaroğlu’ndan ve Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ise Bakan Müezzinoğlu’nun elinden aldı.

CİHAN

Yorumlar