Keith Benson Banvit'te

Banvit Basketbol Kulübü, uzun oyuncu rotasyonunu Amerika'lı oyuncu Keith Benson ile güçlendirdi. 2013-2014 normal sezonunu birinci sırada bitirme başarısı gösteren takımın iskeletini büyük ölçüde koruyan ve transfer döneminde daha önce...

Google Haberlere Abone ol
Keith Benson Banvit'te

Banvit Basketbol Kulübü, uzun oyuncu rotasyonunu Amerika'lı oyuncu Keith Benson ile güçlendirdi. 2013-2014 normal sezonunu birinci sırada bitirme başarısı gösteren takımın iskeletini büyük ölçüde koruyan ve transfer döneminde daha önce Berkay Candan ve Can Maxim Mutaf'ı renklerine bağlayan Banvit, Benson ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini de gerçekleştirmiş oldu.

2,10 metre boyunda, 26 yaşındaki Keith Benson, Oakland Üniversite'sinde tamamladığı Kolej kariyeri boyunca üst üste iki kez "Summit League Yılın Oyuncusu" seçilmiş, son senesinde ise aynı zamanda "Ligin En İyi Savunmacısı" ödülünü kazanarak NBA takımlarının dikkatini çekmeyi başarmıştı.

2011 yılında NBA ligi takımlarından Atlanta Hawks tarafından ikinci tur 48. sırada draft edilen Benson bu başarısı ile NBA draftında seçilmeyi başaran ilk Oakland'lı oyuncu olarak üniversite tarihine geçmişti. Profesyonel kariyerine kısa süreli Sassari (İtalya) macerası ile başlayan başarılı uzun, sonra sırası ile Golden State Warriors (NBA), Sioux Falls Skyforce (D-League), Tropang Texters (Filipinler) takımlarında yer aldı.

2013-2014 sezonu başında transfer olduğu Beyaz Rusya'nın Tsmoki Minsk takımı ile Eurochallenge'da çeyrek final oynama başarısı gösteren başarılı oyuncu aynı zamanda en iyi pivot seçilerek Kupanın en başarılı ilk beşinde kendine yer buldu.

Minsk takımı ile Beyaz Rusya Kupasını kazanma başarısı gösteren Benson, kupanın MVP ödülünün sahibi olmayı da başardı. Son olarak kısa bir süre Çin'de Shaanxi Wolves takımının formasını giyen sporcu iki sezon boyunca Banvit formasını terletecek.

İmzalanan sözleşme sonrası açıklamalarda bulunan Banvit BK Genel Menajeri Turgay Çataloluk, ''Keith Benson uzun oyuncu rotasyonumuzu genişletmek adına özellikle teknik ekibimizin bir süredir takip ettiği oyunculardan birisi idi." diyerek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz sezon Eurochallenge'da gösterdiği istikrarlı performansı ve NBA yaz liginde devam eden başarısı ile oturmuş kadromuza önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Antrenörümüz Zoran Lukic'inde ısrarla üzerinde durduğu Keith Benson, yeteneği ve atletizmi ile takımımızın önemli bir parçası olacaktır."

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Keith Benson ile 2. senesi opsiyonlu olmak üzere 2 sezonluk sözleşme imzalandı.

CİHAN

Yorumlar