Kazdağları Ultra Maratonu

- Kazdağları'nda 3-4 Aralık'ta yapılacak maratona 6 ülkeden yaklaşık 250 sporcu katılacak

Google Haberlere Abone ol
Kazdağları Ultra Maratonu


BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit Körfezi bölgesinde yer alan Kazdağları'nda 6 ülkeden yaklaşık 250 sporcunun katılımıyla Kazdağları Ultra Maratonu yapılacak.

Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 80 kilometrelik koşunun, Türkiye'nin ilk kış maratonu olacağını söyledi. 3-4 Aralık'ta düzenlenecek maratona yerli yabancı 250 sporcunun katılacağını ifade eden Dede, "Bu mevsim dolayısıyla belirlediğimiz noktalarda doğanın barındırdığı her renk bulunuyor. En çok rağbet görecek yerleri geçiş noktaları olarak belirledik. Bir tarafta Kazdağları bir tarafta deniz manzarası ile eşsiz bir yarış olacağına inanıyoruz. Etkinliğe 6 ülkeden 250'ye yakın sporcu katılacak." diye konuştu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da ilçenin doğal güzelliğinin yanı sıra spor faaliyetleriyle de ön plana çıkmasının güzel bir gelişme olacağını belirtti. Organizasyon için her türlü desteği vereceklerini dile getiren Saka, şöyle konuştu:

"Kazdağları bugün dünyanın en büyük ikinci oksijen kaynağı durumunda. Bunu elimizden geldiğince tanıtmak için her alanda projeler üretmek mecburiyetindeyiz. Bu organizasyondan sonra bir de uluslararası yüzme yarışı yapacağız. Ultra Maraton yarışının önümüzdeki senelerde hedeflediğimiz sayıların da üzerine çıkarak, spor turizmiyle bölgemize katkı sağlamasını istiyoruz."


- Maraton 3 parkurdan oluşacak


Maratonda yer alan 3 parkur, şu şekilde olacak:

3 Aralık Cumartesi günü başlayacak Ultra Maraton Kazdağları'nın Çanakkale ili sınırlarında bulunan Yeşilyurt köyünden start alacak ve 80 kilometrelik koşu sonunda Edremit'in Güre Mahallesi'nde tamamlanacak. Run Zeus isimli parkur 3 Aralık Cumartesi günü Kazdağları'ndan başlayacak ve 35 kilometrelik yarış Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde sona erecek. Son olarak Yeşilyurt ve Adatepe arasında 4 Aralık Pazar Günü 14 kilometrelik Köy Koşusu yapılacak.


Yorumlar