Kazan'da Tübeteyli koşu düzenlendi

Tataristan Cumhuriyeti'nde düzenlenen Kazan Koşusu, Tatarların milli şapkası Tübetey takılarak yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Kazan'da Tübeteyli koşu düzenlendi
Sağlıklı yaşamı destekleme ve Tataristan'ın başkenti Kazan'ı dünya genelinde tanıtma amacıyla düzenlenen Kazan Koşusu'nun ilki, renkli görüntülere sahne oldu.

İlk defa düzenlenen spor müsabakasında Rusya'nın 46 bölgesinden bin 500 sporcu yarıştı. Üç bölümden oluşan yarışmanın 3 kilometre koşusunda yarışmacılara, Tatarların milli şapkası Tübetey dağıtıldı. Birçok yarışmacının Tübetey takarak mücadele ettiği yarışmaya, Tataristan Spor Bakanı Vladimir Leonov da katıldı.

Leonov, yarışmadan sonra yaptığı açıklamada, Kazan Koşusu'nu düzenleyerek, vatandaşları spor yapmaya teşvik etmek istediklerini ve Kazan'ı daha da geniş bir çevreye tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Spor Bakanı Leonov, "Kazan'da düzenlediğimiz yarışların hepsinden milli renkler çıkarmak istiyoruz. Kazan Koşusu'nda katılımcılara Tatarların milli şapkası olan Tübetey dağıtarak, bu yarışmaya herkesin ilgisini çekmek istedik." dedi.

Vladimir Leonov, ilki başarılı geçen koşuyu, gelecek yıllarda daha büyük katılım ve daha başarılı bir organizasyonla düzenleyeceklerine inandığını belirtti.

Kazansu Irmağı kenarında düzenlenen koşunun sonunda tüm katılımcılara hatıra madalyaları dağıtıldı.

Yorumlar