Kazakistan Asya şampiyonu oldu

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Audarıspak Yarışması'nda Kazakistan birinci oldu. Kazakistan Milli Spor Komitesi ve Nur Otan Demokratik Halk Partisi'nin ortaklaşa ilkini düzenlediği Audarıspak (At üstünde güreş) Asya Şampiyonası'nda...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan Asya şampiyonu oldu

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Audarıspak Yarışması'nda Kazakistan birinci oldu. Kazakistan Milli Spor Komitesi ve Nur Otan Demokratik Halk Partisi'nin ortaklaşa ilkini düzenlediği Audarıspak (At üstünde güreş) Asya Şampiyonası'nda Kazakistan takım halinde birinci oldu.

Başkent Astana'da bulunan Kazanat hipodrumunda 70,90 ve artı 90 kategorilerinde yapılan yarışmaya Kazakistan, Azerbeycan, Afganistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkiye, Çin, Macaristan, Moğolistan, Rusya ve Tacikistan'ın aralarında olduğu 11 ülkeden 33 sporcu katıldı.

Kazakistan Milli Spor Komitesi Başkanı Kayrat Satıbaldıoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada ata babalardan yadigar olan bu spor türünü yaşamak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Nur Otan Demokratik Halk Partisi Başkan Yardımcısı Baurjan Baybek'de ülkenin sadece ekonomik değil spor alanında da gelişmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Türk sporcularının bir üstünlük gösteremediği yarışmaları Kazakistan üç kategoride de kazanarak takım halinde birinci oldu. Yarışmada birinci gelen sporculara beş bin dolar, ikicilere 3 bin 500 ve üçüncülere ise 2 bin 200 dolar para ödülü verildi.

AUDARISPAK NEDİR?

Audarıspak, at üstünde yarı çıplak oynanan ve güce dayanan bir spor. 20 metre yarı çapında bir dairenin içinde oynanan oyunda sporcular rakiplerini bellerindeki kuşaktan tutarak atın üstünden aşağı indirdiğinde yarışmayı kazanır. Yarışmada oyuncu kadar atında rolü büyük. At yaptığı manevralarıyla sporcunun işini kolaylaştırır.

CİHAN

Yorumlar