Kayserispor'un gol yükü orta saha ve savunmada

- Spor Toto Süper Lig'in en az gol atan ekibi Kayserispor'da skora hücum oyuncularından daha çok savunma ve orta saha futbolcuları katkı sağladı - Sarı-kırmızılı takımın kaydettiği 24 golün 15'ni savunma ve orta saha oyuncuları atarken, hücum futbolcuları ise 8 golde kaldı

Google Haberlere Abone ol
Kayserispor'un gol yükü orta saha ve savunmada


KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig'in en az gol atan ekibi Kayserispor'da, hücum oyuncularından daha çok savunma ve orta saha futbolcuları skora katkı verdi.

Ligde geride kalan 32 hafta sonunda rakip fileleri 24 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, gol yollarında etkisiz bir performans ortaya koydu. Kayseri temsilcisinin kaydettiği 24 golde 11 futbolcunun imzası bulunurken, bir golü de Kasımpaşa kalecisi Ramazan Köse kendi kalesine attı.

Sarı-kırmızılı takımda, savunma ve orta saha oyuncuları 15 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluştururken, hücum futbolcuları ise 8 golde kaldı. Takımın golcü oyuncularından Derley 5, Sinan Bakış 3 kez fileleri havalandırdı.


- Yakubu ve William'ın siftahı yok


Kayserispor'un sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği forvetler Yakubu ile devre arasında kadrosuna kattığı William, ligde golle tanışamadı.

Sarı-kırmızılı takımda 12 maçta forma giyen Yakubu fileleri havalandırma başarısı gösteremezken devre arasında gol sıkıntısına çare olarak transfer edilen William da görev aldığı 8 karşılaşmada rakip filelerle topu buluşturamadı.

Sezon başında Trabzonspor'dan kiralanan sağ bek Zeki Yavru ise attığı 3 golle dikkatleri üzerine çekti.

Kayserispor'da, ligdeki 32. hafta sonunda futbolcuların oynadığı mevkiler ve attığı gol sayıları şöyle:

Futbolcu Mevki Gol 1. Zeki Yavru Defans 3 2. Mabiala Defans 1 3. Simic Defans 1 4. Ömer Bayram Defans 1 5. Deniz Türüç Orta saha 2 6. Samba Sow Orta saha 1 7. Furkan Özçal Orta saha 1 8. Oğulcan Çağlayan Orta saha 1 9. Biseswar Orta saha 4 10. Sinan Bakış Hücum 3 11. Derley Hücum 5 12. Ramazan KöseKasımpaşa kalecisi (kendi kalesine) 1

Yorumlar