Kayserispor'da ligde kalma hesapları

- Sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek, ligde kalma yönünde avantaj elde etmeyi hedefliyor - Kulüp futbol şube sorumlusu Yıldız: "Akhisar Belediyespor'u yendiğimiz takdirde ligde kalma yönünde çok önemli adım atarız ama diğer takımların alacağı netice de önemli" - "Taraftarımız Manisa'da da yanımızda olacak. Onların desteğiyle deplasmanda değil de kendi evimizde oynuyor gibi hissedeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Kayserispor'da ligde kalma hesapları


KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Kayserispor, Spor Toto Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek, ligde kalma yönünde avantaj elde etmek istiyor.

Sarı-kırmızılı kulübün futbol şube sorumlusu Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde 31 haftada topladıkları 32 puan ve averajla 14. sırada bulunduklarını ve küme düşme hattından kurtulma mücadelesi verdiklerini belirtti.

Ligde bitime 3 maç kala küme düşme hattındaki rakiplere göre avantajları olduklarını dile getiren Yıldız, konuk olacakları Akhisar Belediyespor karşısında alınacak galibiyetle puan farkını artırmayı arzu ettiklerini kaydetti.


- "Beşiktaş mağlubiyeti bizim için ölçü değil"


Beş maçlık yenilmezlik serisinin geçen hafta lider Beşiktaş karşısında sona erdiğini hatırlatan Ahmet Yıldız, siyah-beyazlı takımın güçlü bir ekip olduğuna dikkati çekti.

Yıldız, Beşiktaş müsabakasının Akhisar Belediyespor maçı için ölçü olamayacağını dile getirerek, "Beşiktaş maçı çok farklı bir karşılaşmaydı. Beşiktaş, şu anda lig lideri olan bir takım. Orta sahası ve hücum anlamında ligin en iyi kadrosuna sahip. Çok müthiş bir atmosferde oynadık. Dolayısıyla Beşiktaş karşısında aldığımız mağlubiyet bizim için ölçü değil. Bizim için önemli olan Akhisar Belediyespor karşılaşması. Bu maça iyi bir şekilde hazırlandık." değerlendirmesinde bulundu.

Akhisar Belediyespor maçına mutlak 3 puan parolasıyla hazırlandıklarına vurgu yapan Yıldız, şöyle sürdürdü:

"Akhisar Belediyespor maçından 3 puanla dönersek, ligde kalma yönünde oldukça rahatlamış olacağız. Dolayısıyla bu maçı kazanmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Teknik heyet ve futbolculara güvenimiz tam. Akhisar Belediyespor maçında istediğimiz üç puanı alacağız. Akhisar Belediyespor'u yendiğimiz takdirde ligde kalma yönünde çok önemli adım atarız ama diğer takımların alacağı netice de önemli."


- "Kümede kalma barajı 35 puan olabilir"


Ahmet Yıldız, 32 puan olarak düşündükleri kümede kalma barajının alt sıralardaki takımların kazanmasıyla 35 olabileceğini ifade etti.

Hedeflerinin 35 puanın üstüne çıkmak olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Ligde kalma barajı 32 puan olabilirdi ama alttaki takımların puan alması bunu yukarı çekebilir. Diğer takımların ne yaptığı bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Biz, maçımızı kazanacağız, diğer takımlar ne yaparsa yapsın. Önce Akhisar Belediyespor, ardından da sahamızdaki Medicana Sivasspor maçı bizim için çok önemli. Bu karşılaşmalarda galip gelip istediğimizi elde etmeyi arzu ediyoruz. "


- Taraftar desteği


Kayserispor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Yıldız, Kayserispor taraftar grubu "Kapalı Kale"nin Manisa'ya 10 otobüsle çıkarma yapacağını söyledi.

Ligde 3 hafta önce Kasımpaşa deplasmanında alınan galibiyette taraftar desteğinin önemli olduğunu dile getiren Yıldız, "Taraftarımız Manisa'da da yanımızda olacak. Onların desteğiyle deplasmanda değil de kendi evimizde oynuyor gibi hissedeceğiz. Taraftarımız sağ olsun bizi yalnız bırakmayacak. İnşallah biz de onlara 3 puan hediye ederiz" ifadelerini kulandı.

Yorumlar