Kayserispor hedefine ulaştı

- Kayserispor Kulübü Başkan Vekili Ortaköylüoğlu: - "Bu sezon için hedefimiz ligde kalmaktı, bunu başardık" - "İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren tekrardan yukarıları zorlayan, yukarılarda yer alan bir Kayserispor olacak"

Google Haberlere Abone ol
Kayserispor hedefine ulaştı

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Kayserispor Kulübü Başkan Vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, bir sezon aranın ardından Spor Toto Süper Lig'e yükseldikleri ilk yılda kümede kalma hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT 1. Lig'den yükseldikleri Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonlarında 34 maçta 34 puan topladıklarını hatırlattı.

Tolunay Kafkas yönetiminde başladıkları ligi Hakan Kutlu ile 15. sırada bitirdiklerini anımsatan Ortaköylüoğlu, ilk yılda yaşadıkları olumsuzluklara rağmen kümede kalmanın başarı olduğunu kaydetti.

Zor bir sezon geçirdiklerine dikkati çeken Ortaköylüoğlu, sezonu mutlu bitirdiklerine vurgu yaptı.


- "Ligde kalmak Anadolu kulüpleri için çok önemli"


Kayserispor'un birlik beraberlikle hedefine ulaştığını belirten Oğuz Ortaköylüoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sezon Kayserispor için yapılanma yılıydı, bir alt ligden yeni çıkmıştı. Kısa süre içerisinde birçok transfer gerçekleştirmek zorunda kaldık. Bu sezon için hedefimiz ligde kalmaktı, bunu başardık. Zor bir sezon geçireceğimizin farkındaydık, gerçekten de öyle oldu. Ligde kalmak Anadolu kulüpleri için çok önemli. Çünkü küme düştüğünüz takdirde şartlar değişiyor. Bu seneyi bu şekilde atlattığımız için mutluyuz. Yani sezonu mutlu bitirdik."

Sarı-kırmızılı takımın eski iddialı günlerine döneceğine olan inancını dile getiren Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:

"Kayserispor taraftarı hep daha üst seviyeleri hak eden ve alışmış bir taraftar. Daha önce büyük başarılar elde ettik ancak bu sezon yeniden yapılanma sezonuydu. Bu sezonu kazasız, belasız bir şekilde geçmemiz lazımdı ve geçtik. Bunu geçtikten sonra artık önümüzde daha farklı hedefler koyabileceğimiz bir ortam ortaya çıktı. O yüzden bu sezonu atlatmak bizim için önemliydi. Bunu başardığımız için mutluyuz."


- "Daha güçlü, daha alternatifli ve daha iddialı bir kadro"


Ortaköylüoğlu, Kayserispor'un her zaman şehriyle, taraftarıyla, camiasıyla üst sıralarda olmayı hak eden takım olduğunu ifade etti.

Yeni sezonda daha kaliteli bir takım oluşturacaklarına vurgu yapan Ortaköylüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Stadımız, tesislerimiz, taraftarımızla gerçekten büyük bir camiayız. Sporda yapılanmayı iyi bir şekilde yapmanız gerekiyor. Bazı şeyleri adım adım geçmeniz gerekiyor. Ligde kalmanın ilk adım olduğunu düşünüyorum. Şimdi önümüze daha rahat bakabileceğiz inşallah. Daha güçlü, daha alternatifli ve daha iddialı bir kadro kurabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren tekrardan yukarıları zorlayan, yukarılarda yer alan bir Kayserispor olacak."


- Taraftara teşekkür


Oğuz Ortaköylüoğlu, taraftarlara sezon boyunca takıma destek olmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Taraftarın zorlu süreçte takımı hiç yalnız bırakmadığını aktaran Ortaköylüoğlu, "Takımımızın direnç göstermesindeki en büyük etken taraftarımızdı. Çok uzun mesafelerdeki deplasmanlarda bile taraftarımız takımını yalnız bırakmadı. Bu maçlarda bize deplasman havası yaşatmadılar. İç sahadaki maçlarımızda da taraftarımız takımımızın yanında oldu. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Taraftarımızdan gelecek sezon da aynı desteği artırarak sürdürmelerini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar