Kayserispor, 9 hafta sonra gelen galibiyetin sevincini yaşıyor

Kayserispor, 2004 yılından beri mücadele ettiği Süper Lig’de ikinci kez ligden düşme korkusu içinde.

Google Haberlere Abone ol
Kayserispor, 9 hafta sonra gelen galibiyetin sevincini yaşıyor

Kayserispor, 2004 yılından beri mücadele ettiği Süper Lig’de ikinci kez ligden düşme korkusu içinde. Sarı-kırmızılılar, ligin 21 haftasında Gençlerbirliği maçını kazanarak önemli bir fırsat elde etti. Puanının 16’ya çıkartan Kayserispor’da 9 hafta sonra gelen galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Kayserispor, Süper Lig’de en sorunlu sezonlarından birisini yaşıyor. Lig başında önemli bir kadroyla yola çıkan sarı-kırmızılılar, önemli oyuncularının sakatlanması sebebiyle istediği başarıları elde edemedi. Ligin ilk haftasında Kaylserispor, kendi sahasında Sivasspor’u mağlup etti. Ancak sonraki haftalarda istenilen başarılı sonuçlar alınamadı. Ligin 12’inci haftasında Çaykur Rizespor’u deplasmanda mağlup eden Kayserispor ikinci galibiyetini aldı. İşlerin yolunda gitmediği takımda, devre arasında yeni hoca göreve başladı. Ligin ikinci yarısına yeni hocayla başlayan Kayserispor, geride kalan haftalarda yine istediği sonuçları elde edemedi. Gençlerbirliği ile kendi sahasında karşı karşıya gelen Kayserispor, rakibi karşısında sergilediği üstün futbolu tek golle süsleyerek 9 hafta aradan sonra galibiyet aldı. Kayserispor, kendi sahasında ise tam 20 hafta sonra galibiyet elde etti.

Kayserispor, bu sezonda yaşadığı sorunu, tam 10 yıl önce Süper Lig'e yükseldiği ilk sezonda da yaşamıştı. Ligin son haftasına kadar ligde kalma mücadelesi veren Kayserispor, o dönem Teknik Direktör Hikmet Karaman ile 34 hafta sonrasında ligde kalmıştı. Kayserispor'un o sezonda ligin 21 haftasındaki sıralaması ile bugünkü sıralaması neredeyse aynı.

Kayserispor'un, 2004-2005 sezonundaki 21 haftasında lig sıralaması ve puan durumu şöyleydi: Lig sıralamasında 17’inci ve 4 galibiyet almıştı. 3 beraberliği bulunan takımın 14 mağlubiyeti vardı. 27 gol atmıştı ve kalesinde 51 gol görmüştü. Puanı ise 15'ti.

Bu sezon geride kalan 21 hafta sonrasında yine 17’inci sırada bulunan Kayserispor, şu ana kadar 3 galibiyet, 7 beraberlik aldı. 11 mağlubiyeti bulunan takım, 14 gol attı ve kalesinde 34 gol gördü. Takım, 16 puana sahip.
CİHAN

Yorumlar