Kayseri Erciyesspor'da galibiyet sevinci

Kayseri Erciyesspor kendisi gibi ligin son sırasında küme düşmeme mücadelesi veren Elazığspor'u 3-0 mağlup etmenin sevincini yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Erciyesspor'da galibiyet sevinci

Kayseri Erciyesspor kendisi gibi ligin son sırasında küme düşmeme mücadelesi veren Elazığspor'u 3-0 mağlup etmenin sevincini yaşıyor. Mavi-siyahlılar alınan bu skorla ilk kez son üç sıradan kurtuldu.

Teknik Direktör Hikmet Karaman, alınan galibiyetten dolayı sevindiklerini belirterek, ligin son üç sırasından kurtulmanın da gelecek haftalarda takıma olumlu motive olarak yansıyacağını ifade etti. Hikmet Karaman, kendileri gibi sıkıntı yaşayan rakiplerinin güçlü bir kadrosu bulunduğuna işaret ederek, galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Karaman, alınan galibiyetin gelecek haftalarda büyük avantaj sağlayacağını ifade ederek, "Zor bir maçtı. Maç öncesi her iki teknik adam da planlamalarını yapıyor. Biz biraz daha farklı plan yaptık hem kadro hem teknik anlamda. İlk dakikalarda bu düşünce takım adına skor olarak döndü." diye konuştu.

Karşılarında güçlü ve saygı duyulacak bir Elazığspor olduğunu da belirten Hikmet Karaman, "Biz 28 hafta sonra aldığımız bu üç puanla küme düşme potasının üzerinde yer alıyoruz. Bugünkü 3 puanı ilerleyen haftalarda kıymetli kılabilmek için galip gelmek zorundayız. Türkiye'deki yabancı sınırlamasının getirdiği dengelerde teknik direktörler zorluklar yaşıyor. Takım iyi gidiyor, oyuncuyu almıyorsunuz. O oyuncuyu ayarda tutmak, motive etmek zor oluyor. Takımımızda en çok sorulan oyuncunun ismi neydi. Hiç kimsenin tanımadığı Joseph de o. Vileminckx banko oynayabilecek bir oyuncu ama bu zorluğu yaşıyoruz. Oynattığınız zaman da aynı performansı bulamıyorsunuz. Azofefia da aynı durumda. Oynayamadı ve bugün kadroda yer verdik. Antrenörler zorluk yaşıyor. İnşallah bundan sonraki kararlarda teknik direktörlerin düşünceleri alınır ve Türk futbolunun gelişmesi için önemli adımlar atılır. Daha yapılacak çok işimiz var." dedi.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Cenk Ahmet de bütün arkadaşlarını yürekten kutladığını belirterek, "Son üç haftadır bir puan aldık. Bu maç bizim için çok önemliydi. İyi bir oyunla üç puan aldık, mutluyuz." dedi.

Joseph ise kazanmak zorunda olduklarını vurgulayarak, "Bütün hafta boyunca bu maç için çalıştık. Maç başladığında da görüldü ki, takım sahada mükemmel bir performans ortaya koydu. Kazandığımız için mutluyuz." yorumunda bulundu.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ ÜZGÜN

Elazığspor Teknik Direktörü İrfan Saraloğlu, alınan mağlubiyette eksik olan iki oyuncunun bu kadar etkili olacağını tahmin etmediklerini belirtti.

Saraloğlu, rakiplerinin ilk yarıda attığı gollerle sonuca ulaştığını ifade ederek, takım olarak gelecek haftalarda daha iyi oynayarak başarılı olacaklarını söyledi. 6 haftalık sürecin ligin son 6 takımını ilgilendirdiğini anlatan Saraloğlu, "Bu maç bizim için bitti. Maalesef kötü bitti. Söylenecek bir şey yok." dedi.

Elazığsporlu Tanju Kayhan ise yaptığı açıklamada, rakiplerinin daha iyi oynadığını ve deplasmanda üç puan kaybı yaşadıklarını belirtti. Ligde puan sıralamasında değişiklik olduğunu ifade eden Tanju, bunun gelecek haftalarda başarılı olacak takımı etkilemeyeceğini söyledi.

Serdar Gürler ise yaptığı açıklamada, çok kötü oynadıklarını ifade ederek, rakiplerinin galibiyeti kendilerinin de mağlubiyeti hak ettiklerini belirtti. Serdar, gelecek haftalarda çok daha iyi olmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar