Kayseri Erciyesspor 2-4 Gençlerbirliği

Ateş hattını yakından ilgilendiren Erciyes-Gençlerbirliği kapışmasında gülen Başkent ekibiydi. Kırmızı-Siyahlılar, 10 kişi kalan rakibini Landel 2), Hleb ve Mervan'la yıktı. Ev sahibi adına Serdar ve Sylla'nın sayıları teselliden öteye gidemedi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri Erciyesspor 2-4 Gençlerbirliği
Ateş hattını yakından ilgilendiren Erciyes-Gençlerbirliği kapışmasında gülen Başkent ekibiydi. Kırmızı-Siyahlılar, 10 şahıs kalan rakibini Landel 2), Hleb ve Mervan'la yıktı. Ev sahibi hesabına Serdar ve Sylla'nın sayıları teselliden öteye gidemedi.

Kayseri’de puanın, aslanın ağzında bulunduğu bir maç izledik. 16. sıradaki Erciyesspor ligde kalmak için kazanmak zorundaydı. Gençlerbirliği ilk yarının başarılı, ikinci yarının durgun ekibi şekilde en azından bir puan için sahaya çıktı. Mesut Bakkal’ın geçen hafta Sivasspor maçında oynattığı kadrodan Berat Tosun yoktu, yerine Hleb’i gördük. İlk hücum ev hak sahibinden geldi. 11’de Serdar Gürler ceza sahasına girdi, Doğa son anda ayak koyup, topu kornere attı. 33’te Hleb, El Kabir ile paslaştı, topu yerden bir vuruşla Erciyes ağlarına yolladı: 0-1. 44’te El Kabir’in pasında bu kere Landel skoru 2-0’a taşıdı, ilk yarının da sonucunu ilan etti. Ev sahibinde ikinci 45’te Barış Memiş ve Necati’nin yerine Mehmet Akgün ile Drenthe girdi. Ancak 51’de Erciyesspor’un bu skoru eşitleme hamlesi, John Boye’un, El Kabir’e yaptığı devinim neticesinde kırmızı görmesiyle iri bir vuruş yedi. Rakip 2-0 öndeyken 10 kiş savaş etmek pratik değildi Erciyesspor için.

Akıllı oyun

65’te Sylla’nın attığı gol Erciyesspor’u umutlandırdı: 1-2. Ancak 77’de oyuna sonradan giren Mervan, farkı ikiye çıkardı: 1-3. Kayseri’de gole doymayan Gençlerbirliği, Landel’le ile skoru 4-1’e çıkardı, 3 puanı garantiledi. 90’da Serdar Gürler nefis bir frikik golü attı: 2-4. Kayseri’de ev sahibi şok bir yenilgi aldı. Gençlerbirliği iyi oynadı, akıllı oynadı, karşılığını da aldı.

Tunç Kayacı

Kaynak: FANATİK

Yorumlar