Kaynaşlı Durgunsu Kano Yarışları

- Türkiye Kano Federasyonunun düzenlediği yarışlara 70 sporcu katılıyor

Google Haberlere Abone ol
Kaynaşlı Durgunsu Kano Yarışları

DÜZCE (AA) - Türkiye Kano Federasyonu'nun düzenlediği "Kaynaşlı Durgunsu Kano Yarışları" 70 sporcunun katılımıyla Düzce'de başladı.

Türkiye Kano Federasyonu Genel Sekreteri Sevban Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durgunsu yarışlarının Topuk Yaylası Göleti'nde ilk defa düzenlendiğini, bu yarışları geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Özverili çalışmalar sonucunda yarışların yapıldığı vurgulayan Yıldırım, "Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesinin girişimleriyle burada kano sporunun yapılabileceği konusunda görüşmeler yaptık. Güzel bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu yarışlardaki temel amaç kano sporunun yaygınlaştırılması ve kültür haline getirilmesidir." diye konuştu.

Yıldırım, yarışlara katılımdan memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Yarışlarda genç erkekler, genç bayanlar, yıldız erkekler ve yıldız bayanlar olmak üzere 6 kulüpten 70 sporcumuz kürek çekiyor. Durgunsu yarışları da ilk defa burada yapılıyor. Bu yarışları burada geleneksel hale getirmek istiyoruz. Doğal güzelliklerin içerisinde muhteşem bir ortam oluştu. Önümüzdeki yıllarda katılım giderek artacağını düşünüyorum."

Yarışlar, erkek ve kadınlardan oluşan 6 takımın K1 ve C1 kategorinde mücadelesi ile devam ediyor. Gün boyu devam edecek yarışların final müsabakası sonrası kupa töreni düzenlenecek.

Yorumlar