Kayakla Atlama Milli Takımı, kar yerine suni çim üzerinde atlıyor

Türk Kayakla Atlama A Milli takımı ile yıldızlar ve gençler takım sporcuları, suni çim üzerinde yaz sezonu kayakla atlayış antrenmanlarına başladı. Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası ve diğer şampiyonalara hazırlık çalışmaları için...

Google Haberlere Abone ol
Kayakla Atlama Milli Takımı, kar yerine suni çim üzerinde atlıyor

Türk Kayakla Atlama A Milli takımı ile yıldızlar ve gençler takım sporcuları, suni çim üzerinde yaz sezonu kayakla atlayış antrenmanlarına başladı.

Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası ve diğer şampiyonalara hazırlık çalışmaları için Türk A Milli Yıldızlar ve Gençler'den oluşan 15 kişilik sporcu kafilesi Erzurum'da kampa girdi. Finlandiyalı Pekka Nıemela gözetiminde atlama kulelerinden yaz dönemi atlayışlarını gerçekleştiren Millilerin hedefi kışın yapılacak şampiyonalarda Türkiye adına iyi bir derece elde edebilmek.

Kar olmadığı için atlama kulelerinin suni çim pistleri fıskiye ile sulanarak kayganlaştırılıyor. Sporcular 20- 40 ve 60'lık rampalardan yaz atlayışlarını başarı ile gerçekleştirdi. Haftanın 5 günü günde 2 saat atlayış gerçekleştiren sporcular, yaz dönemlerinde, kayganlaştırılan suni çim üzerine atlayış gerçekleştirerek, formlarını koruyup, şampiyonalara hazırlandıklarını dile getirdi.

A Milli Takım sporcularından Samet Karta, kışın yapılacak uluslararası yarışmalarda dereceye girebilmek için yaz atlayışlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Derece alabilmek için çalışma tempolarını sıkı tuttuklarına değinen Karta,"FIS Cup, World Cup ve diğer uluslararası yarışmalara gideceğiz. Derece almak umudumuz. Bunun için yaz sezonu atlayışlarına başladık." dedi. CİHAN

Yorumlar