Kayakçılar, Palandöken'de ücret uygulamasını protesto etti

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Palandöken Kayak Merkezi'nde spor kulüpleri, hoca ve sporculara yönelik yönelik ücret uygulamasının doğru olmadığını belirterek, "Sırf bu yüzden sezon içinde düzenlenecek bir çok yarışmayı iptal ettik.

Google Haberlere Abone ol
Kayakçılar, Palandöken'de ücret uygulamasını protesto etti

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Palandöken Kayak Merkezi'nde spor kulüpleri, hoca ve sporculara yönelik yönelik ücret uygulamasının doğru olmadığını belirterek, "Sırf bu yüzden sezon içinde düzenlenecek bir çok yarışmayı iptal ettik." dedi.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ve sporculardan ücret talep edilmesi, kayak kulüpleri, hocalar ve öğrencileri ayağa kaldırdı. Palandöken Dağı'nda bulunan Özelleştirme Daire Başkanlığı İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakan kayakçılar, bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Protesto eyleminde hazır bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, hiçbir kayak merkezinde bu sıkıntıyı yaşamadıklarını söyledi. Palandöken Dağı'nın kayak öğretmenleri için spor alanı olduğunu belirten Ayık, "Palandöken Dağı'ndaki tesis ve pistler Özelleştirme Daire Başkanlığına devredildi. Kayak öğretmenleri, dünyanın her yerinde kimliğimi gösterdi zaman Ski-Pass alabiliyor. Çünkü zaten bu onların hakkı. Özelleştirildikten sonra böyle bir sisteme geçildi. Kayak hocaları, sporcular bu dağın bir ayağıdır. Spor salonlarında ya da yüzme salonlarında antrenörler para mı veriyorlar? Elbette hayır. Palandöken Dağı da bizim spor salonumuz." diye konuştu.

Başbakan ile Gençlik ve Spor Bakanına çağrıda bulanan Ayık, şöyle konuştu: "Erzurum ilimiz Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri ise özelleştirilme kapsamına alınmış ve Özelleştirme İdaresi tarafından işletilmektedir. Yeni uygulamada; sporcu, antrenör, hakem vs. tesis kullanımı ücrete tabi tutulmakta, Kayakevinde konaklama gideri ise günlük 100 TL. civarındadır. Bu sebeple Erzurum ilinde yarışmaya katılacak kafilelerimiz için maliyeti çok yüksek rakamlara ulaşıyor. Federasyonumuzca spor kafilelerinden ücret alınmaması hususunda girişimler olmuş, henüz sonuca ulaşmamıştır. Bu nedenle 2014 faaliyet raporumuzda olan hiçbir yarışı da yapamadık."

Kayakçıların protestosu, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi. CİHAN

Yorumlar