Kasımpaşa-Fenerbahçe maçından notlar

- Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Advocaat, Zorya maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaptı - Advocaat, Zorya maçında ilk 11'de forma giyen Salih Uçan ile karşılaşmaya sonradan dahil olan Van Persie'yi 18 kişilik kadroya almadı - Kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü Kemal Özdeş, ilk sınavına Fenerbahçe maçıyla çıktı

Google Haberlere Abone ol
Kasımpaşa-Fenerbahçe maçından notlar


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşan Fenerbahçe'de teknik direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi'nde yaptıkları Zorya maçının ilk 11'ine göre 5 değişikliğe gitti.

Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan ve ilk 3 maçta sadece 1 puan alan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Advocaat, yine kadro değişikliği yaptı. Advocaat, Fenerbahçe'yi Kasımpaşa maçına Volkan Demirel, Van der Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Souza, Lens, Volkan Şen, Emenike ilk 11'i ile sürdü.

Hollandalı teknik adam, son yapılan Zorya maçında ilk 11'de forma giyen Şener Özbayraklı, Alper Potuk, Sow ve Stoch ile Fabiano, İsmail Köybaşı ve Neustaedter'i yedek bekletti.


- Van Persie ve Salih Uçan 18'de yok


Dick Advocaat, Hollandalı golcü Robin van Persie ile Salih Uçan'ı 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Zorya maçına ilk 11'de başlayan Salih Uçan ile karşılaşmaya 58. dakikada dahil olan Van Persie'ye Kasımpaşa mücadelesinin kadrosunda yer vermedi.


- Van Persie, 4. kez 18 dışında


Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie, 4. kez Süper Lig'de yapılan bir maçın kadrosunda yer almadı.

Geçen sezon başında İngiltere'nin Manchester United takımından büyük umutlarla transfer edilen Van Persie, sarı-lacivertli takımda beklenen patlamayı yapamadı. Geçen sezon Süper Lig'de 31 maçın 20'sinde ilk 11'de sahaya çıkan 33 yaşındaki futbolcu, bu sezon 3 maça da sonradan dahil oldu.

Fenerbahçe kariyerinde geçen sezon Gaziantepspor, Konyaspor ve Sivasspor müsabakalarında 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan Van Persie, Kasımpaşa maçında kadroya dahil edilmedi.


- Fenerbahçeliler kulübeyi karıştırdı


Fenerbahçeli futbolcular ve teknik ekip, kullanacakları yedek kulübesini karıştırdı.

Sarı-lacivertliler, maç öncesinde protokol tribününe göre sağ tarafta bulunan yedek kulübesine yerleşti. Kasımpaşalı yedek futbolcular ile teknik ekibin gelmesiyle durum anlaşılırken, sarı-lacivertliler diğer yedek kulübesine geçti.


- Kemal Özdeş'in ilk sınavı


Kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü Kemal Özdeş, lacivert-beyazlı takımın başında ilk maçına çıktı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasından sonra göreve gelen Özdeş, ilk resmi sınavını Fenerbahçe karşısında verdi.


- Kasımpaşa'da iki eksik


Lacivert-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Koita ile Sadiku, Fenerbahçe maçında forma giyemedi. Kasımpaşa, mücadeleye Ramazan Köse, Popov, Otigba, Titi, Bozhikov, Veysel Sarı, Pavelka, Tunay Torun, Adem Büyük, Andre Castro ve Etoundi ilk 11'i il çıktı.

Süper Lig'in 3. haftasındaki Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde oynayan Koita ve Sadiku sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmazken, Veigneau yedek kulübesinde yer buldu.


- Taraftarlar maça ilgi göstermedi


Kasımpaşa-Fenerbahçe müsabakasına ev sahibi takım taraftarları ilgi göstermedi.

Ev sahibi takım Kasımpaşa taraftarları için ayrılan tribünlerin çok büyük bölümü boş kaldı. Konuk ekip Fenerbahçe taraftarları için ayrılan misafir takım tribünün ise tamamına yakını doldu.

Mücadeleyi toplamda yaklaşık 3 bin taraftar tribünden izledi.


Yorumlar