Kartingci baba-oğul, sezona lider başladı

- Türkiye Karting Şampiyonası'nda mini kategorisinde lider durumda bulunan 10 yaşındaki Ömer Asaf Kolot ile masterlarda ilk sırada yer alan baba Süleyman Kolot, sezonu şampiyonlukla bitirmeyi hedefliyor - Süleyman Kolot: "Oğlumla hem yurt içi hem de yurt dışında birlikte yarışıyoruz" - "Ömer Asaf'ın yarışması konusunda ilk başlarda herkes gibi biz de korku duyduk ancak gerekli güvenlik tedbirleri alınınca riski oldukça minimuma indirmiş oluyorsunuz" - "Pist hariç her yerde, oğluma hem annelik hem de babalık yapıyorum. Bazı babalar çocuğunun hangi sınıfa gittiğini bilmezken, ben kilosundan boyuna, ona ait her şeyi takip ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Kartingci baba-oğul, sezona lider başladı

ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Türkiye Karting Şampiyonası'nda, miniler kategorisinde 2., masterlarda ise ilk hafta geride kalırken, baba-oğul yarışan Kolotlar, kategorilerinde ilk sırada yer alıyor.

Sezonu şampiyonlukla bitirmeyi hedefleyen baba-oğul, yurt içi ve yurt dışındaki yarışlarda birbirlerine destek oluyor.

Baba Süleyman Kolot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlik yıllarından beri otomobil ve motor sporlarına meraklı olduğunu ama hiç lisans almadığını belirterek, "2012 yılında bir tanıdığım vasıtasıyla, karting sporunun çocuklar için çok yararlı olduğunu ve gelişimlerinde büyük rol aldığını gördüm. Biraz araştırma yaptım ve oğlumun kurallar gereği ancak 7 yaşından itibaren yarışabileceğini öğrendim. Yaşı tutunca da hemen yarıştırmaya başladım." dedi.

Oğlunu yarış ve antrenmanlara götürürken, arkadaşlarının, "Sürekli gidip geliyorsun, sen de bizimle beraber yarış" diyerek kendisini teşvik ettiklerini dile getiren Kolot, "O günden itibaren Formula Master kategorisinde yarışmaya başladım. 3 sezondur Türkiye Karting Şampiyonası yanı sıra Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarına da girdim." diye konuştu.


- "Ömer Asaf 7 yaşında başladı"


Makine mühendisi olan 47 yaşındaki Kolot, İstanbul'da ev tekstili imalatı yaptığını, Ömer Asaf'ın dışında 2 çocuğunun daha olduğunu söyledi.

Ömer Asaf'ın, kartinge 7 yaşında başladığını anlatan Kolot, "Oğlumla hem yurt içi hem de yurt dışında birlikte yarışıyoruz. O milli oldu. İlk sezonunda tecrübeli eğitmenlerle çalıştık. Araç kullanımı haricinde kurallar, bayraklar, yarış içi disiplin ve güvenlik gibi tüm konularda ders aldı. Ömer Asaf'ın yarışması konusunda ilk başlarda herkes gibi biz de korku duyduk ancak gerekli güvenlik tedbirleri alınınca riski oldukça minimuma indirmiş oluyorsunuz. Kask, boyunluk, kaburgalık gibi güvenlik ekipmanları kullanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ailesinin oğluyla yarışmalarına ilk başlarda olumsuz tepki verdiğini kaydeden Süleyman Kolot, "Başlangıçta antrenman ve yarışlara gelmediler. Sonra izlemeye başladıklarında kullanılan ekipmanı görünce rahatladılar. Eşim de çok destek veriyor. Bazen yurt dışına bizimle geliyor." dedi.


- "Yarış haftası baba-oğul tamamen beraberiz"


Yurt içinde 7, yurt dışında ise 10 yarış haftası bulunduğunu, bir sezonda toplam 17 yarışlık bir programları olduğunu belirten baba Kolot, şöyle devam etti:

"Tüm yarışlar, bir sonrakinin antrenmanı gibi oluyor. Araya antrenman koymaya kalkarsak 6 aylık yarış sezonunda hiç boş haftamız kalmıyor. Yarış haftası baba-oğul tamamen beraberiz. Pist hariç her yerde, oğluma hem annelik hem de babalık yapıyorum. Bazı babalar çocuğunun hangi sınıfa gittiğini bilmezken, ben kilosundan boyuna, ona ait her şeyi takip ediyorum. Bu benim hoşuma gidiyor. Yarışlarda onunla üzülüp onunla seviniyorum. O yarışırken oldukça heyecanlanıyorum. Tüm bunlar bana büyük zevk veriyor."

Baba-oğul olarak çevreden güzel tepkiler aldıklarını, onları gördükçe arkadaşlarının da yarış deneyimi yaşamak istediklerini belirten Süleyman Kolot, "Karting sporu, 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spor. İki hafta evvel katıldığım uluslararası bir yarışta, 65 yaşlarında sporcular vardı. Bu demek oluyor ki bu spor, kondisyonunuz iyi olduğu sürece yapılabilir." ifadelerini kullandı.


- "Ailelere rahatlıkla tavsiye edebilirim"


Ömer Asaf'ın, karting dışında ayrıca Barcelona Kulübü'nün İstanbul altyapısında futbol oynadığını anlatan Kolot, "Spor ve okul hayatı sorunsuz devam ediyor. Bu yıl ilk dönem takdirname aldı. Derslerini yarış programına göre ayarlıyor. İki kez mini kategorisinde Türkiye 3'üncüsü oldu. Birçok yarışta birincilikleri var." diye konuştu.

Ailelere çocuklarını bu spora başlatmalarını, rahatlıkla tavsiye edebileceğini vurgulayan Kolot, "Özellikle gelişimlerinde ve okul hayatında kesinlikle çok faydalı olacaktır. Biz aile olarak çok faydasını gördük. Ömer Asaf, yarışmaya başladığı andan itibaren döndüğü her virajda, rakibini geçerken veya geçilirken sadece ve sadece kendi başına düşünüp karar veriyor. Bu anlık karar verme kabiliyeti, ona ileriki yaşantısında kendine güven, hızlı karar verme yeteneği gibi özellikler kazandırıyor. Ayrıca bu spor sayesinde, spor kültürü ve disiplini almasının yanı sıra, ileride çok daha bilinçli ve dikkatli otomobil kullanan tecrübeli bir sürücü olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Asaf'ın ileride Türkiye ve Avrupa'da söz sahibi bir pist veya ralli kros pilotu olmasını istediğini kaydeden Süleyman Kolot, bu yıl sezonu iki şampiyonlukla tamamlamak istediklerini kaydetti.

Yorumlar