Karma Dövüş Sanatları Balkan Şampiyonası

- Alanya'da gerçekleştirilen şampiyonada Bulgaristan birinci, Türkiye ikinci oldu

Google Haberlere Abone ol
Karma Dövüş Sanatları Balkan Şampiyonası


ANTALYA (AA) - Alanya'da 7 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla yapılan Karma Dövüş Sanatları (MMA) Balkan Şampiyonası'nda Bulgaristan birinci, Türkiye ikinci oldu.

Türkler Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen şampiyonaya 7 ülkeden 450 sporcu katıldı. İran, Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Bulgaristan, Türkiye ve KKTC'den sporcuların katıldığı şampiyonada, takımlarda Bulgaristan birinci, Türkiye ikinci, Azerbaycan üçüncü oldu. Şampiyonada Türkiye 4 altın, 7 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.

Mücadele Sporları ve Self Defence Federasyonu ile Balkan MMA Federasyonu İkinci Başkanı Orhan Özaktı gazetecilere yaptığı açıklamada, MMA Balkan Şampiyonasını ikinci kez düzenlediklerini söyledi. Şampiyonaya kadın ve erkek toplam 450 sporcunun katıldığını belirten Özaktı, "Türkiye de 50'den fazla sporcu ile katıldı. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Burada başarılı sporcular arasından seçilenler 7 ay sonra ABD'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılarak ülkemizi temsil edecek." dedi.

Balkan MMA Federasyonu Başkanı Nedkov Stanislav ise bu tür yarışmaların karma dövüş sanatları sporunun tanınmasına katkı sağladığını belirterek, "Balkan Şampiyonası ile daha fazla ülkelere bu sporun yayılması anlamında bir kapı açmış oluyoruz. Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan katılım var. Bu da bizim için büyük bir sevinç. Katılan tüm federasyon başkanlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şampiyonaya katılan milli sporcu Mehmet Özer ise başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını söyledi. Özer, hedefinin Amerika'da yapılacak şampiyonada en iyi olmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar