"Kare madalya" için başladı olimpiyat sporcusu oldu

- İzmir'de 9 yaşındayken misafirliğe gittikleri evde arkadaşının okçulukta kazandığı kare şeklindeki madalyaları beğenerek bu spora başlayan Yasemin Ecem Anagöz, 2016 Rio'da Türkiye'ye altın madalya getirmek için mücadele edecek - Yasemin Ecem: - "3 yılda ailemi belki de sadece bir ay görebildim. Arkadaşlarım gezerdi ben de gitmek isterdim ama çok sıkı çalışmam gerekiyordu. Emeklerime değdi"

Google Haberlere Abone ol
"Kare madalya" için başladı olimpiyat sporcusu oldu

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - İzmir'de 9 yaşındayken misafirliğe gittikleri evde arkadaşının okçulukta kazandığı kare şeklindeki madalyaları beğendiği için bu spora başlayan Yasemin Ecem Anagöz, 17 yaşında olimpiyat sporcusu oldu.

Bornova ilçesinde ev kadını anne ve kimyager babanın ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Yasemin Ecem, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin altın madalya beklediği isimler arasında yer alıyor.

Yasemin Ecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğa başlamadan önce şiir ve halk oyunlarıyla ilgilendiğini ve bu alanlarda kazandığı birkaç yuvarlak biçimde madalyaya sahip olduğunu söyledi. Misafirliğe gittikleri evde arkadaşının okçulukta kazandığı kare şeklindeki madalyaları çok beğendiğini dile getiren Yasemin Ecem, aynılarından kazanabilmek için bu spora başlama isteğini ailesine ilettiğini belirtti.

Ailesinin de okçuluğa başlamasına onay verdiğini anlatan Yasemin Ecem, "9 yaşından bu yana sürekli ok atıyorum. Her geçen gün kendimi geliştirdim. Türkiye şampiyonalarında çok sayıda madalya elde ettim. Takım halinde Avrupa şampiyonluğu, ikinciliği ve dünya ikincilikleri yaşadım." diye konuştu.


- "Olimpiyatlarda hedefim madalya"

Avrupa Şampiyonası'nda 115 sporcunun katıldığı kota mücadelesinde birinci olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandığını hatırlatan Yasemin Ecem, "Olimpiyatlarda hedefim madalya almak. Alırım diye de tahmin ediyorum. Belki orada mücadele eden en küçük sporcu olacağım ama herkes kadar benim de madalya alma şansım var." şeklinde konuştu.

Ailesinin bu süreçte kendisine çok büyük destek verdiğinin altını çizen milli sporcu, "3 yıldır ailemden ayrı Antalya'da çalışıyorum. Onlar için de benim için de zor oluyor. Onların bu desteği olmasa bu kadar iyi olamazdım." ifadelerini kullandı.


- "3 yılda ailemi belki de sadece bir ay görebildim"

Yaşıtlarının farklı hayallerle büyüdüğünü ancak kendisinin bütün hayallerinin okçuluk üzerine olduğunu vurgulayan Yasemin Ecem, şunları kaydetti:

"Özel bir hayatımız yok. Kendimi bildim bileli ok atıyorum. Son 3 yıldır kamp sisteminde günde 9 saat antrenman yapıyoruz. 3 yılda ailemi belki de sadece bir ay görebildim. Arkadaşlarım gezerdi ben de gitmek isterdim ama çok sıkı çalışmam gerekiyordu. Emeklerime değdi. Olimpiyatlara gidiyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için çaba göstereceğim."

Yorumlar