Kardemir Karabükspor'da Süper Lig heyecanı

- "İşçi takımı" Kardemir Karabükspor, bir yıl aranın ardından Galatasaray maçıyla tarihinde 8 sezon mücadele etme başarısı gösterdiği Süper Lig'e yeniden "merhaba" diyecek - Bundan önce Süper Lig'de yer aldığı 8 sezonda ilk hafta maçlarının 6'sını kazanan Karabükspor, yarınki rakibi Galatasaray ile tarihinde 16 defa karşılaştı ve sadece 2 maçta galibiyet alabildi - Kulüp başkanı Tankut: "İyi bir teknik ekip, tecrübeli bir kadro oluşturduk. Rakip kim olursa olsun lige galibiyetle başlamak bizim için çok önemli"

Google Haberlere Abone ol
Kardemir Karabükspor'da Süper Lig heyecanı


KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - İki amatör takımın birleşmesiyle 46 yıl önce demir ve çelik işçileri tarafından kurulan ve bu nedenle "işçi takımı" diye anılan Kardemir Karabükspor, bir sezon aranın ardından Galatasaray maçıyla tarihinde bundan önce 8 sezon mücadele etme başarısı gösterdiği Süper Lig'e yeniden "merhaba" diyecek.

Ligde daha önce 1993-1994, 1997-1999 ve 2010-2015 yıllarında olmak üzere 3 dönemde toplam 8 sezon mücadele eden ve bu süre içinde UEFA Avrupa Ligi'nde de boy gösteren Karadeniz temsilcisi, 2014-2015 sezonundaki kötü performansın ardından geçen sezon 1. Lig'de yer aldı.


- 19 yeni oyuncu


Ligde kalmayı hedefleyen kırmızı-mavili takım, yeni sezon öncesi 19 transferle adeta yeni bir takım kurdu.

Karabük ekibi kadrosuna, Gaman, Ceyhun Gülselam, Yatabare, Traore, Dany, Latovlevici, Poko, Rodic, Lazarevic, Barış Başdaş, Serdar Deli̇ktaş, Mahmut Akan, Tayyi̇b Talha Sanuç, Tanase, Hakan Aslantaş, Ahmet Şahi̇n, Fati̇h Ati̇k, İshak Doğan ve Skulason'u kattı.

Takımı Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Yücel İldiz'le de yolları ayıran Kardemir Karabükspor, Hırvat Igor Tudor'u bu göreve getirdi.


- İlk maç Galatasaray ile


Bolu ve Hollanda'da yapılan kamplar ve hazırlık maçlarının ardından lige hazır hale gelen Kardemir Karabükspor, 2016-2017 sezonun ilk maçında yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak.

Süper Lig'de bundan önce yer aldığı 8 sezonda ilk hafta maçlarının 6'sını kazanan ve 2'sini kaybeden Kardemir Karabükspor, ilk maçında konuk olacağı Galatasaray ile de tarihinde 16 defa karşı karşıya geldi.

Bu maçların 2'sini kazanan, 9'unu kaybeden ve 5'inde de beraberlik yaşayan Kardemir Karabükspor, attığı 13 gole karşılık kalesinde 28 gol gördü.


- Başkan Tankut: "Süper Lig'deyiz. Kardemir Karabükspor bu lige aittir"


Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mütevazı bir bütçeyle en iyi kadroyu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Emeği, alın terini, işçiyi temsil ettikleri için attıkları her adımı bin defa düşündüklerini ve telafisi olmayan hatalar yapmak istemediklerini belirten Tankut, "Bir önceki sezon talihsiz bir şekilde ligden düştük. Alt ligde o ligin oyuncularıyla devam etme kararı aldık ve yeniden bir ekip oluşturduk. Zorlu bir sezonun ardından yeniden ait olduğumuz Süper Lig'deyiz. Kardemir Karabükspor bu lige aittir. Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunan bu ekibin bu ligde kalması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.


- "Lige hızlı başlamak istiyoruz"


Transfer dönemini iyi değerlendirdiklerini ve bu sezon için hedeflerinin lige tutunmak olduğunu vurgulayan Tankut, iyi bir teknik ekip ve tecrübeli bir kadro oluşturduklarını dile getirdi.

Rakip kim olursa olsun lige galibiyetle başlamanın kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Tankut, şöyle konuştu:

"Belki ilk haftalar bizim için zorlu olacak. İlk hafta maçımız Galatasaray ile deplasmanda. 3. hafta Beşiktaş deplasmanına gideceğiz. İçeride oynayacağımız Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Trabzonspor maçları cezamız nedeniyle taraftarsız oynanacak. Bu nedenle lige hızlı başlamak istiyoruz. Galatasaray maçını önemsiyoruz ve ona göre hazırlıklarımızı yaptık."

Tankut, Galatasaray'ın cezası nedeniyle yarınki maçta sarı-kırmızılı taraftarların olmayacağını hatırlatarak, bunun kendilerini olumlu yönde etkileyebileceğini, taraftar baskısından kurtulacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar