Kardemir Karabükspor-Trabzonspor düellosunda kazanan çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kardemir Karabükspor-Trabzonspor düellosunda kazanan çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 2 - 2 berabere bitti.

Maçın ardından açıklama yapan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, oyunun büyük bölümüne hakim olduklarını, kontrolü kaybettikleri zaman iki gol yediklerini söyledi. Kafkas, "Son yediğimiz golde oyunu orta sahada tutmamız gerekirdi. Maalesef çıkarken kaptırdığımız top bize gol olarak geri döndü. Oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Trabzonspor'a başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bir gazetecinin, Trabzonspor’dan olaylı bir şekilde ayrılmasından sonra bu maçtaki duygusu sorulan Kafkas, "Maalesef bizi oralı görmediler, oradan da görmediler. Onun için bu konuda söyleyecek bir şey yok. İçinde olsam da olmasam da Trabzonspor başarılı olur. Orta sahada özellikle Musa ve Furkan'ın yorgunluğu vardı. Kadromuz da kısıtlı olunca, orta saha oyuncusu olmayınca değişikliği yapamadık. Biraz daha erken davranabilirdik. Hatalar bizim başımıza da geliyor. Bizler de çok ciddi hatalara maruz kalıyoruz ve isyan ediyoruz. Maçın geneline baktığımızda hakemlerin maçı iyi yönettiğini düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

Karabükspor’un ilk golünü atan Murat Akçay ise "Galibiyeti hak eden biz idik. Fazla pozisyona giren taraf bizdik. Eğer Avrupa kupalarını hedefliyorsak iç saha maçlarını kazanmak zorundayız." dedi.

MANDIRALI: KAZANMAYA İHTİYACIMIZ VARDI

Trabzonspor Antrenörü Hami Mandıralı ise maçın ilk deneyiminin olduğunu, galip gelemediklerini ama mağlup da olmadıklarını ifade etti.

Mandıralı şöyle konuştu: "Trabzon'un başında sahaya çıktım. Oyunun genelinde takımımız futbol adına sahada gerekeni yaptı. Bütün atakların kontrollü olması ve oyuna asılması, maçı çok istemesi bizim için önemliydi. Forvet alanında çoğalmada sıkıntı yaşadık. Devre arasında takıma moral ve motivasyon vardı ama beklemeden iki gol gördük. Oyunu bırakmadan oyuncu değişikliği bize katkı sağladı. Kazanmaya ihtiyacımız vardı. Kazanmak adına forvete yakın oyuncuları sahaya sürdük. Onlar da katkı sağladı. Takım olmak, savaşmak mücadele etmektir bu. Oyunu bırakmadık. Asla defans oynamamalı çekinmeli ve rakibin üzerine gitmeli. Kontrollü olarak bunu yapması lazım. Bunu bugün gerçekleştirdik. Takım için güzel bir maç oldu."

Avrupa kupalarında oynayacakları Juventus maçının büyük bir maç olduğunu belirten Mandıralı, "Trabzonspor tarihe girecek bir maç ve ona göre hazırlanacağız. Juventus'un nasıl futbol devi olduğunu biliyoruz ve korkmuyoruz. Galatasaray nasıl 1-0 yendiyse, neden biz aynı skoru yakalamayalım." ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlük için hazır olup olmadığı sorusuna ise Mandıralı, "Herkesin bir şansa ihtiyacı vardır. Bana da böyle bir görev verdi. Ben hazırım. Arkadaşlarımla hazırım. Kimse doğarken antrenör doğmuyor. Sayısızca hocalarla çalıştım. 17 yıllık futbolcuyum ve belli bir birikimim var. Şans verilirse bunun üstesinden geliriz. Yönetim kurulumuz bize destek olsun ve bize o şansı versin. Şenol Güneş çok değerli bir hocamızdır. Trabzonspor'un en büyük değerlerin başında gelir. Şuan biz buradayız. Çıkan haberler var. Biz her şeye açığız, bize görev verilmese de bir şey kaybetmeyiz." şeklinde cevap verdi.

Trabzonspor’un iki golünü atan Emre Güral ise "İlk yarı topun hakimiyeti bizde idi. İkinci yarıya kötü başladık ve neredeyse 8 dakikada iki gol yedik bu bizi baya sarstı. Takım olduğumuzu göstererek üstesinden gelerek, beraberliği sağladık." dedi. CİHAN

Yorumlar