Karatenin yıldızları İzmir'de buluşuyor

Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi 40 kulüp temsil edecek. Karatenin yıldızları izmir'de buluşacak.Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, 7 - 8 Haziran'da İzmir'de yapılacak....

Google Haberlere Abone ol
Karatenin yıldızları İzmir'de buluşuyor

Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi 40 kulüp temsil edecek. Karatenin yıldızları izmir'de buluşacak.

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, 7 - 8 Haziran'da İzmir'de yapılacak. Yıldız isimlerin yer alacağı şampiyonada 19 ülke bayrağı dalgalanacak. Şampiyonada Türkiye'yi 40 kulüp temsil edecek.

Avrupa Karate Federasyonu'nun (EKF) bu yılki ikinci büyük organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, 7 - 8 Haziran günlerinde İzmir'de yapılacak. Halkapınar Spor Salonu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek şampiyonaya 19 ülkeden 115 kulüp katılım gösterecek; yaklaşık 500 sporcu tatamiye çıkacak.

Dünya karatesinde söz sahibi ülkelerin yer alacağı şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Fransa, Makedonya, Almanya, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Karadağ, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, İspanya ve İsviçre katılacak.

Türkiye Karate Federasyonu'nun 2012'den sonra ikinci kez ev sahipliği yapacağı şampiyonada, 16 - 18 Mayıs'ta Bartın'da düzenlenen Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nda kategorilerinde dereceye giren 40 kulüp mücadele verecek. Kata ve kumite dallarında ümit, genç ve büyüklerde yapılacak mücadeleler sonunda 8 kategoride kupa ve madalya dağıtılacak.

AVRUPA ŞAMPİYONLARI İZMİR'DE

İzmirli sporseverler, 7 - 8 Haziran'da yapılacak şampiyonada dünya ve Avrupa karatesinin yıldız isimlerini yakından izleme fırsatı bulacak. Mayıs ayının ilk haftasında Finlandiya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda kürsüye çıkan birçok isim İzmir'de de tatamiye çıkacak.

Ayrıca, Türk ve dünya karatesinin yıldız isimleri de kulüpleri için mücadele edecek.

DELİHASAN: KULÜPLERİMİZİN BAŞARISI DEVAM EDECEKTİR

2012 yılında Ankara'da düzenlenen Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapacak. Bundan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Geçtiğimiz ay seçme niteliği taşıyan Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda takımlarımızın performansları, İzmir'deki şampiyonaya umutlu bakmamızı sağladı. Son yıllarda bu şampiyonada kulüplerimizin başarısı ön planda. Kulüplerimiz yapacakları küçük değişikliklerle bu başarılarını devam ettirecektir diye düşünüyorum." dedi.

Esat Delihasan, ayrıca, Dünya Karate Federasyonu'nun kendilerine olan güveninin tam olduğunu, 2015 yılında Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na da ev sahibi yapacaklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar