Karatenin yıldızları Düzce’de sahne alıyor

Türkiye’nin en iyi karatecilerini bir araya getiren Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası, Düzce’de bugün başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Karatenin yıldızları Düzce’de sahne alıyor

Türkiye’nin en iyi karatecilerini bir araya getiren Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası, Düzce’de bugün başlıyor. 49 ilden yaklaşık 600 sporcunun mücadele edeceği müsabakalarda Finlandiya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nın milli takım kadrosu da belirlenecek.

Türkiye Karate Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası başlıyor. Düzce 18 Temmuz Spor Salonu’nda yapılacak organizasyonunda karatenin yıldızları, yılın son madalyalarını boyunlarına takmak için mücadele edecek.

26-29 Aralık günleri arasında yapılacak şampiyonanın açılış gününde Veteran karateciler sahne alacak. İlk gün sabah seansı kadın ve erkeklerde yapılacak ferdi ile takım kata müsabakaları ile başlayacak. Akşam seansında ise ferdi kumite müsabakalarında dereceye giren sporcular belirlenecek. Yaklaşık 100 sporcunun iştirak edeceği Türkiye Veteranlar Karate Şampiyonası’nda madalyalar ile kupalar ise 26 Aralık Perşembe günü saat 16.30’da yapılacak tören ile sahiplerini bulacak.

550 SPORCU MADALYA MÜCADELESİ VERECEK

Her yıl ulusal şampiyonalarda elde edilen başarıların yanında uluslararası arenada kazanılan Dünya ve Avrupa şampiyonlukları ile Türk sporunun en başarılı branşı olan Karate’nin yıldızları, 27-28 Aralık günlerinde tatamiye çıkacak. İki gün sürecek müsabakalarda 49 ilden yaklaşık 550 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Büyükler şampiyonası, ilk gün sabah seansında yapılacak kadınlar ferdi kata elemeleri başlayacak. Erkekler ferdi kata elemeleri ile açılacak akşam seansı ise ferdi kumite müsabakalarında 60, 61, 55 ve 50 kilo elemeleri ile devam edecek. Bu sıklette finaller 19:00’da başlayacak ve madalyalar sahiplerini bulacak.

Şampiyonanın ikinci günü sabah seansında +84, +68 ve 84 kiloda yapılacak ferdi kumite mücadeleleri ile başlayacak. Akşam seansında ise 67, 68 ve 75 kilo ferdi kumite elemeleri yapıldıktan sonra madalyaların sahiplerini bulacağı finaller 19:30’da yapılacak.

Şampiyonanın açılış seremonisi ise 28 Aralık Perşembe günü saat 16.30’da yapılacak.

AVRUPA ŞAMPİYONASI KADROSU BELİRLENECEK

İki gün sürecek Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası’nın ardından 29 Aralık Pazar günü Milli Takım seçmesi yapılacak.

Sporcular, 09.30-16.00 saatleri arasında yapılacak Kata ve Kumite seçmelerinde, Mayıs 2014’te Finlandiya’nın Tampere kentinde yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın kadrosunda yer alabilmek için efor sarf edecek.

Bu arada Düzce’de yapılacak şampiyonalarda hakemler de eş zamanlı olarak yapılacak Vize Semineri’nde ter dökecek. Dün Pelemir Otel’de gerçekleşen Vize Sınavı’nın ardından hakemler, 26, 27 ve 28 Aralık günlerindeki yapılacak müsabakalarda geçerli olacak uygulamalı sınavlara katılacak.
CİHAN

Yorumlar