Karatede Erkek Kumite Takımı ikinci oldu

Avrupa Karate Şampiyonası'nın son gününde Erkek Kumite Takımı finalde Azerbaycan'a puan averajıyla yenilerek ikinci oldu. Şampiyonayı üç altın, üç gümüş ve üç bronz madalya ile tamamlayan Türkiye en fazla madalya kazanan ülke unvanını...

Google Haberlere Abone ol
Karatede Erkek Kumite Takımı ikinci oldu

Avrupa Karate Şampiyonası'nın son gününde Erkek Kumite Takımı finalde Azerbaycan'a puan averajıyla yenilerek ikinci oldu. Şampiyonayı üç altın, üç gümüş ve üç bronz madalya ile tamamlayan Türkiye en fazla madalya kazanan ülke unvanını elde etti.

Finlandiya'nın Tampere şehrinde düzenlenen 49. Avrupa Karate Şampiyonası, son gün yapılan takım kata ve erkek takım kumite finalleriyle sona erdi. Erkek Kumite Takımı finalde Azerbaycan'a puan averajıyla yenilerek gümüş madalyada kaldı. Şampiyonayı üç altın, üç gümüş ve üç bronz madalya ile tamamlayan Türkiye, en fazla madalya kazanan ülke oldu.

2012 Dünya ve Avrupa ikincisi Erkek Kumite Takımı, altın madalya için Azerbaycan ile karşılaştı. Milli Takım, Azerbaycan karşısına Erman Eltemur, Enes Erkan, Ömer Kemaloğlu, Gökhan Gündüz ve Rıdvan Kaptan’dan kurulu kadroyla çıktı.

Serinin ilk maçında Erman Eltemur, Asıman Gurbanlı ile karşı karşıya geldi. Maçın 34. saniyesinde 3-0 öne geçen Eltemur, baştan sona heyecan fırtınasına sahne olan mücadelenin son dakikasına 7-4 üstünlükle girdi. Erman Eltemur bitime 35 saniye kala rakibine üç puan daha verince serinin ilk maçı beraberlikle sonuçlandı.

Avrupa şampiyonu Enes Erkan, ikinci maçta 67 kilo finalisti Niyazi Aliyev'i bitime 50 saniye kala 8-0 teknik nakavtla mağlup ederek avantajı Türkiye'ye getirdi. Üçüncü maçta Ömer Kemaloğlu, Ayhan Mamayev'e 7-0 kaybedince seriye bir kez daha denge geldi.

Aldığı kritik galibiyetlerle Türkiye'nin finale yükselmesinde önemli rol oynayan 84 kilo Avrupa ikincisi Gökham Gündüz, baştan sona üstün olduğu mücadelede Rafız Hasanov'a 6-3'lük üstünlük sağladı.

Serinin kaderini belirleyecek son maçta Rıdvan Kaptan, +84 kilonun Avrupa ikincisi Şahin Atamov'la karşı karşıya geldi. Beraberlik ya da üç farklı yenilgi Türkiye'nin şampiyon olmasına yetecekti. Büyük heyecana sahne olan maçta ilk puanı 35. saniyede Rıdvan Kaptan aldı. Tecrübeli rakibi karşısında sonraki bölümde puan almakta zorlanan Kaptan, maçın son dakikasına 5-1 geride girdi. Son 30 saniyede büyük çaba gösteren genç karateci maçı 7-2 kaybedince Türkiye puan averajıyla ikincilikte kaldı.

Tarihinde ilk kez takım şampiyonluğu yaşayan Azerbaycan final maçından sonra büyük sevinç yaşadı. Türk ve Azeri karateciler maç sonrası kucaklaşarak dostluk görüntüsü sergiledi. Başkan Esat Delihasan da Azerbaycan Karate Federasyonu Başkanı Yaşar Beşirov'u kutladı.

Erkek Takım Kumitede dereceye giren takımlara madalyalarını Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Azerbaycan Karate Federasyonu Başkanı Yaşar Beşirov verdi.

Avrupa Karate Şampiyonası'nın son gününde erkekler ve kadınlar takım katada İtalya'yı mağlup eden İspanya çifte şampiyonluk yaşadı.

BAYRAK TÜRKİYE'DE

Avrupa Karate Şampiyonası'nın ardıdan Avrupa Karate Federasyonu Bayrağı da gelecek yıl organizasyona ev sahipliği yapacak Türkiye'ye verildi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa ve Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos’un da katıldığı bir törende bayrağı Finlandiya Karate Federasyonu Başkanı Kari Koskinen’den teslim aldı.

CİHAN

Yorumlar