Karate'de dünya yıldızları İstanbul'da kamp yapıyor

Dünya karatesinin yıldız isimleri, 4-6 Nisan’da İstanbul’da yapılacak 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası öncesi İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Çalışma Kampı’nda hazırlıklarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Karate'de dünya yıldızları İstanbul'da kamp yapıyor

Dünya karatesinin yıldız isimleri, 4-6 Nisan’da İstanbul’da yapılacak 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası öncesi İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Çalışma Kampı’nda hazırlıklarını sürdürüyor.

Ülkemizin en köklü uluslararası karate organizasyonu olma özelliği taşıyan Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, 27’nci buluşma öncesi Dünya ve Avrupa karatesinin yıldız isimlerini İstanbul’da ağırlıyor. 4-6 Nisan’da yapılacak turnuvada mücadele yıldızlar, Türkiye Karate Federasyonu’nun organize ettiği Uluslararası Çalışma Kampı’nda hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye’nin 16 erkek, 13 kadın sporcu ile yer aldığı Uluslararası Çalışma Kampı’nda dünya karatesinde söz sahibi Azerbaycan ve İran’ın da aralarında bulunduğu 10 ülkeden 130 sporcu yer alıyor. Büyük Kadınlar Milli Takım Teknik Direktörü Levent Aydemir’in koordinatörlüğünde Büyükçekmece’de bulunan Mimarsinan Spor Salonu’nda yapılan çalışmalar, antrenörler İbrahim Erçin, Murat Delihasan, Ercan İnce ve Cengiz Çınar nezaretinde gerçekleştiriliyor.

28 Mart’ta başlayan kampta dünya karatesinin önemli isimleri yer alıyor. Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcumuz Enes Erkan ile Avrupa şampiyonu Serap Özçelik’in de yer aldığı kampta, sıkletlerinde Dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş sporculardan Azeri Rafael Aghayev, Shahin Atamov, Aykhan Mamayev; İran’ın Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcuları Amir Mehdizadeh ile Saeid Ahmetikaryani, Asya Oyunları Şampiyonu Kazak Khalid Khalidov ile Pan Amerika Şampiyonları Brezilyalı Valeria Kumazaki ve Marillela Arreola kampa katılan isimlerden bazıları.

Uluslararası Çalışma Kampı, 3 Nisan’da sona erecek. Kampa katılan dünya yıldızları, 4-6 Nisan’da, Büyükçekmece’de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda Türk sporseverlerinin karşısına çıkacak.

AYDEMİR: SPORCULARIN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Bu projenin oluşumunda verdiği destekten dolayı Türkiye Karate Federasyonu Esat Delihasan’a teşekkür ettiklerini belirten Kamp Koordinatörü Levent Aydemir, ülkemizde buna benzer çalışmaların daha önce de yapıldığını söyledi.

Aydemir, kampın amacının, karate sporunda güçlü ülkeler ile beraber antrenman yapmak olduğunu belirterek, "Sporcuların değişik stil ve sistemlere sahip sporcu ve antrenörler ile beraber çalışmasını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmayı istiyoruz. Türk sporcular açısından baktığımızda, farklı bölgelerden gelen sporcular ile yaptıkları çalışmalar neticesinde tecrübelerini artırdıklarını söyleyebiliriz." dedi.

Karate müsabaka takviminin yoğun olmasına rağmen hedefledikleri sayıyı geçtiklerini, yoğun bir katılım gerçekleştiğini söyleyen Aydemir, "Kamp çalışmalarımız yoğun olmasına rağmen oldukça neşeli geçiyor. Sporcular, sürekli farklı stillere sahip rakipleri ile antrenman yapmak istediklerinden tempolu bir çalışma içerisindeler. Antrenör ve sporcu kalitesinin yüksek olması, kampın oldukça verimli geçtiğini gösteriyor." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar