Karatede babasının hayallerini gerçekleştiriyor

- Kayseri'de genç sporcu Gülbahar Gözütok, karateci olma hedefine ulaşamayan babasının hayallerini, ulusal ve uluslararası arenada aldığı madalyalarla gerçekleştiriyor - Milli sporcu Gülbahar: "Babam küçükken karate yapmak istemiş ama yapamamış. Benim sporcu olmamı istedi ve karateye başladım. Aldığım madalyalarla babamın hayallerini gerçekleştiriyorum" - Baba Gözütok: "Ben yapamadım bari çocuklarım yapsın diye Gülbahar'ın sporla uğraşmasını istedim. Gülbahar aldığı başarılarla yüzümüzü güldürüyor. Bizim için büyük gurur kaynağı oluyor"

Google Haberlere Abone ol
Karatede babasının hayallerini gerçekleştiriyor


KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Kayseri'de genç milli sporcu Gülbahar Gözütok, karateci olma hedefine ulaşamayan babasının hayallerini, ulusal ve uluslararası arenada elde ettiği başarılar ve aldığı madalyalarla gerçekleştiriyor.

Karate sporuna 6 yıl önce başlayan 14 yaşındaki Gülbahar Gözütok, bu süre içinde katıldığı tüm müsabakalarda madalya kazanarak, önemli başarılara imza attı.

Balkaya Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gülbahar, 27-29 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliği yaptığı 21. Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası’nda kumite dalında 54 kiloda birincilik kürsüsüne çıkarak, başarısını sürdürdü.

Gülbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karateyi çok severek yaptığını, bunun da başarısına yansıdığını söyledi.

Karatenin hayatının bir parçası olduğunu dile getiren Gülbahar, "Karateye babam sayesinde başladım. Babam küçükken karate yapmak istemiş ama yapamamış. Benim sporcu olmamı istedi ve karateye başladım. Aldığım madalyalarla babamın hayallerini gerçekleştiriyorum. Eminim ki o da benimle gurur duyuyordur." ifadelerini kulandı.

Karatede 6 yıl içinde 50'den fazla madalya ve kupa kazandığını vurgulayan Gülbahar, "Katıldığım tüm şampiyonalarda kürsüye çıkma başarısı gösterdim. Şampiyonalardan hiç boş dönmedim. Sırbistan'da 5 maç yaptım ve şampiyon oldum. Zor maçlar yaptım." diye konuştu.


- "Çalışmalarımın karşılığını alıyorum"


Genç sporcu Gülhabar, uzun yıllar karate yaparak Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Rehavete kapılmadan çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Gülbahar, "Her gün antrenman yapıyorum. Arkadaşlarım tatildeyken ben sürekli yoğun tempoda çalışıyorum. Çalışmalarımın karşılığını da alıyorum. Bundan dolayı mutluyum. Hedefime adım adım ilerlemek istiyorum." diye görüş belirtti.


- "Gülbahar aldığı başarılarla yüzümüzü güldürüyor"


Baba Aykut Gözütok ise başarılarıyla gurur duyduğu kızına desteğinin süreceğini belirtti.

Karateci olmak istediğini ancak şartların oluşmadığını anlatan Gözütok, şunları kaydetti:

"Bize destek çıkan olmayınca karateci olamadım. Ben yapamadım bari çocuklarım yapsın diye Gülbahar'ın sporcu olmasını istedim. Gülbahar aldığı başarılarla yüzümüzü güldürüyor. Bizim için büyük gurur kaynağı oluyor. Gülbahar'a destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de Gülbahar'ın başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, genç sporcuya destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar