Karatede Altın Kızlar yine Avrupa'nın zirvesinde

Tampere'deki Avrupa Karate Şampiyonası'nda Türk karatecilerin başarısı akşam seansında da sürdü. Kumite Kadın Milli Takımı iki yıl aradan sonra bir kez daha Avrupa şampiyonu olurken, Serap Özçelik de üçüncü kez altın madalya kazandı....

Google Haberlere Abone ol
Karatede Altın Kızlar yine Avrupa'nın zirvesinde

Tampere'deki Avrupa Karate Şampiyonası'nda Türk karatecilerin başarısı akşam seansında da sürdü.

Kumite Kadın Milli Takımı iki yıl aradan sonra bir kez daha Avrupa şampiyonu olurken, Serap Özçelik de üçüncü kez altın madalya kazandı. Dilara Bozan ve Mehmet Yakan ise katada üçüncülük kürsüsüne çıktı. Türkiye üç altın, iki gümüş ve üç bronz madalya ile genel sıralamada ikinci sırada bulunuyor.

Finlandiya'nın Tampere şehrinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda Türkiye fırtınası sürüyor. Üçüncü gün sabah seansında bir altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanan Ay-Yıldızlı karateciler akşam seansında da iki altın ve iki bronz madalya aldı.

2012 yılında Avrupa şampiyonu olan Kadın Kumite Takımı iki yıllık bir aradan sonra yeniden kürsünün zirvesine çıktı. Kadın kumitecilerimiz ev sahibi Finlandiya karşısındaki altın madalya mücadelesine Serap Özçelik, Tuba Yenen ve Merve Çoban'dan oluşan kadroyla çıktı. Serinin ilk maçında Tuba Yenen, +68 kilonun bronz madalyalı ismi Helena Kuusisto'yu son 22 saniyede aldığı iki puanla 3-1 mağlup etti.

İkinci maçta, Finlandiya adına yarışan Ayşe Melis Abat, Merve Çoban'ı 3-0 yenince seride durum eşitlendi. Avrupa şampiyonunu, Serap Özçelik ile Emma Aronen arasındaki maç belirledi. Mücadeleye temkinli başlayan Özçelik, maçın 90. saniyesinden itibaren üst üste aldığı puanlarla rakibinin gardını düşürdü. Serap Özçelik, Aronen’i maçın bitimine 36 saniye kala 8-0 teknik nakavtla mağlup etti.

ÖZÇELİK'DEN ÜÇÜNCÜ ALTIN

Aldığı kritik galibiyetle Kadın Kumite Takımı'nı zafere taşıyan Serap Özçelik, 50 kiloda da kariyerinin üçüncü Avrupa şampiyonluğunu yakaladı. Finalde Avusturyalı Bettina Plank'ı 3-1 mağlup eden Özçelik, 2012 ve 2013 yıllarından sonra bir kez daha Avrupa'da 50 kilonun en iyisi oldu.

Akşam seansında üçüncülük maçı için tatamiye çıkan iki katacımız da bronz madalyaya uzandı. Mehmet Yakan, Danimarkalı Christopher Rohde'yi 5-0 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa üçüncüsü olurken, ilk kez büyükler kategorisinde yarışan Dilara Bozan da Sırp Marija Madzarevic'i 3-2 yenerek bronz madalya aldı.

49. Avrupa Karate Şampiyonası, Pazar günü sona erecek. Son gün Erkek Kumite Takımı Azerbaycan ile altın madalya mücadelesi yapacak.

CİHAN

Yorumlar