Karatede 2020 Tokyo mutluluğu

- Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan: "Yıllardır beklediğimiz bir olay gerçekleşti, çok mutluyuz" - "Önce adaleti sağladık. Herkes milli takıma nasıl gireceğini, hangi şartlarda milli formayı giyeceğini biliyor"

Google Haberlere Abone ol
Karatede 2020 Tokyo mutluluğu

ANKARA (AA) - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları'na karate branşını da eklemesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IOC'nin Brezilya'nın Rio kentinde düzenlediği 129. toplantıda, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na karate ile beyzbol-softbol, kaykay, sportif tırmanış ve sörfü de eklediğini hatırlatarak, "Yıllardır beklediğimiz bir olay gerçekleşti, çok mutluyuz." dedi.

Türkiye'nin karatede son 10 yıl baz alındığında ülkeler sıralamasında birinci olduğuna dikkati çeken Delihasan, öncelikle "adaleti sağlayarak" bu başarıyı elde ettiklerine vurgu yaptı.

Delihasan, "Başarımızı olimpiyatlarda da sürdürmek istiyoruz. En büyük güvencemiz sporcularımız ve antrenörlerimize inancımız. Zaten iyi çalışıyorduk, devam edip olimpiyatlarda da ülkemize madalya kazandırmak için diğer branşlarla elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.


- Yabancısız gelen başarı


Federasyon başkanı Esat Delihasan, öncelikle Türk insanına güvendiklerini, bunun sonucunda da başarının geldiğini dile getirdi.

Türkiye'de milli takımlarında yabancı uyruklu sporcu ve antrenör yarıştırmayan, çalıştırmayan tek branşın karate olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, "Önce kendi insanımıza güvendik. En önemlisi de adaleti sağladık. Herkes milli takıma nasıl gireceğini, hangi şartlarda milli formayı giyeceğini biliyor." diye konuştu.


- Bilimsel ve geleneksel çalışma


Bilimsel ve geleneksel çalışmaları bir arada yürüterek başarılı olduklarını ifade eden Delihasan, "Bunlar birbirinden koptuğunda başarı gelmiyor. Bu iki unsuru bir arada tutarak başarılı olduk. Bundan sonra da böyle yaparak önümüzdeki dönemlere de bu başarıyı taşımaya çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

Rio'da milli formayı giyecek sporculara başarılar dileyen Esat Delihasan, "Sporcularımız umarım Rio'da ülkemizi başarıyla temsil eder. Olimpiyatlara katılmak zaten başarı, umarım madalyalarla gelirler ve biz de onların başarılarıyla mutlu oluruz." temennisinde bulundu.

Yorumlar