Karatecilerin son Sınavı Bakü’de bugün başlıyor

Karate Milli Takımı'nın, 2013 yılında katılacağı son uluslararası organizasyon bugün Azerbaycan’da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Karatecilerin son Sınavı Bakü’de bugün başlıyor

Karate Milli Takımı'nın, 2013 yılında katılacağı son uluslararası organizasyon bugün Azerbaycan’da başladı. Ay-Yıldızlı ekip Bakü Open’da dört kategoride sekiz sporcuyla madalya mücadelesi verecek.

2013 yılında uluslararası alanda kazandığı başarılarla en başarılı federasyonlardan biri olan karatede yılın son sınavı Bakü’de verilecek. Milli Takım, Haydar Aliyev’in doğumunun 90. Yılı anısına düzenlenecek Bakü Open bugün Azerbaycan’da başlayacak.

6-7 Aralık tarihlerinde Serhedçi Olimpiyat Spor Merkezi’nde düzenlenecek turnuvada Türkiye’yi dört kategoride sekiz sporcu temsil edecek. Bu yıl dördüncüsü organize edilecek turnuvada, kadınlarda Avrupa üçüncüsü, Akdeniz Oyunları ikincisi Bahar Erşeker ile Ece Yaşar 61 kiloda, Büşra Tosun ile Aylin Yılmaz ise 55 kiloda mücadele edecek.

Erkeklerde ise Aykut Usda ile Emre İpek 84 kiloda, Hakan Yerebakan ile Rıdvan Kaptan da +84 kiloda tatamiye çıkacak.

Bakü Open’a Türkiye’nin yanı sıra aralarında Azerbaycan, Rusya, İran, Özbekistan, Şili, Gürcistan, Venezuela ve Mısır’ın bulunduğu yirmiden fazla ülkenin sporcuları madalya mücadelesi verecek.

BAŞKAN DELİHASAN BAKÜ’DE

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Genel Sekreter Erdoğan Akkaya da Milli Takım sporcuları ile birlikte Azerbaycan’da. Kafilede Levent Aydemir ve Mehmet Ali Albayrak da antrenör olarak yer aldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2013 yılında çok başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, Bakü Open’da da başarılı sonuçlar almak istediklerini söyledi. Delihasan, "Azerbaycan’a genç bir kadro ile gidiyoruz. Ama Milli Takım formasını giyen her sporcumuzun madalya alacak kapasite ve kabiliyette olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar