Karatecilerden Bakü’de iki altın

Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Açık Karate Turnuvası’nda Karate Milli Takımı, Ece Yaşar ve kadınlar kumite takımı ile altın madalya kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Karatecilerden Bakü’de iki altın

Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Açık Karate Turnuvası’nda Karate Milli Takımı, Ece Yaşar ve kadınlar kumite takımı ile altın madalya kazandı. Toplamda yedi madalya kazanan ay yıldızlılar, 2013’ü başarılı bir şekilde noktalamış oldu.

Karate Milli Takımı, sekiz sporcuyla katıldığı Bakü Açık Karate Turnuvası’nda iki altın, iki gümüş ve üç bronz madalya kazanarak uluslar arası alandaki başarılarına bir yenisini ekledi.

Haydar Aliyev’in doğumunun 90. yılı anısına, bu yıl dördüncü kez düzenlenen Bakü Open Karate Turnuvası’na sekiz ülkeden 250 sporcu katıldı. Turnuvaya sadece büyükler kategorisinde katılan Türkiye, toplam yedi madalya ile ev sahibi Azerbaycan’ın ardından en başarılı ülke oldu.

Serhedçi Olimpiyat Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın ilk gününde kadın karateciler başarılarıyla ön plandaydı. 61 kiloda tatamiye çıkan sporculardan Ece Yaşar, finalde Şilili Andrea Danilella’yı yenerek zirveye çıktı. 23 yaşındaki Ece, bu başarısı ile turnuva tarihinde kadınlarda altın madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu. Aynı sıklette ter döken Avrupa üçüncüsü karateci Bahar Erşeker ise üçüncülük maçını kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 55 kiloda Türkiye’yi temsil eden Büşra Tosun ve Aylin Yılmaz da kürsüye çıkmayı başardı. Finalde Azeri İlaha Kasımova’ya yenilen Büşra Tosun gümüşte kalırken, Aylin Yılmaz bronz madalyaya uzandı.

Ece Yaşar, Bahar Erşeker, Büşra Tosun ve Aylin Yılmaz’dan oluşan Kadın Kumite Takımı ise final müsabakasında ev sahibi Azerbaycan’ı geride bırakarak kürsünün ilk sırasını aldı. Altın madalya kazanan ay-yıldızlar, turnuva tarihinde ilk takım şampiyonluğunu kazandı.

RIDVAN KAPTAN BRONZ KAZANDI

Turnuvada erkekler bireyselde tek madalya Rıdvan Kaptan’dan geldi. +84 kiloda tatamiye çıkan 20 yaşındaki Rıdvan, repesaj müsabakasını kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkek kumite takımı ise ev sahibi Azerbaycan’a yenilerek ikincilikte kaldı. Gümüş madalya kazanan milliler, 2010 yılındaki başarıyı tekrarlamış oldu.

EN BAŞARILI TURNUVA

2010 yılından bu yana büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Bakü Açık Karate Turnuvası’na katılım gösteren Karate Milli Takımı, toplamda kazandığı yedi madalya ile en başarılı performansına imza attı.

Bakü’ye toplamda kazandığı yedi madalya ile gelen karateciler, sekiz sporcu ile verdiği mücadeleler sonunda ikişer altın ve gümüş ile üç bronz madalya kazandı. Ay yıldızlılar, bu başarısı ile turnuva tarihinde 12’si büyüklerde olmak üzere kazanmış olduğu madalya sayısını 14’e yükseltti.

ESAT DELİHASAN: SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Milli Takım sporcuları ile birlikte Azerbaycan’da bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, çok başarılı sonuçlar aldıkları 2013 yılını güzel bir şekilde noktaladıklarını söyledi.

Azerbaycan’a genç bir kadro ile geldiklerini de belirten Başkan Delihasan, "Turnuva öncesi söylemiş olduğum gibi; Milli Takım formasını giyen her sporcumuzun madalya alacak kapasite ve kabiliyette olduğuna inanıyoruz. Nitekim aldığımız neticeler de bunu gösterdi. Ayrıca, her yıl katılım gösterdiğimiz turnuvada sporcularımız, madalya açısından en başarılı performansa imza attı. Sporcularımızı hem vermiş oldukları mücadelelerden, hem de kazanmış oldukları madalyalardan dolayı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar