Karate Milli Takımı Hollanda Open’a katılacak

Karate Milli Takımı, Dünya Karate Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabı Hollanda Açık Turnuvası'na katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Karate Milli Takımı Hollanda Open’a katılacak

Karate Milli Takımı, Dünya Karate Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabı Hollanda Açık Turnuvası'na katılacak. 8-9 Mart günlerinde yapılacak organizasyonda 6 kadın, 10 erkek sporcu mücadele edecek.

Finlandiya’nın Tampere kentinde yapılacak 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası için kampta bulunan Karate Milli Takımı, 1-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor. Kamp süresi boyunca çeşitli turnuvalara katılan milliler, dünya karatesinin en prestijli organizasyonları arasından yer alan Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabında mücadele edecek.

Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Premier Lig’in üçüncü etabı Hollanda Açık, 8-9 Mart günlerinde yapılacak. Almere kentinin ev sahipliği yapacağı müsabakalarda 55 ülkeden 728 sporcu mücadele edecek; Türkiye, 6 kadın, 11 erkek sporcu ile yer alıyor.

Hollanda Açık’ın ilk gününde kata ile kumite finalleri yapılacak; kadınlarda Serap Özçelik ile Büşra Tosun 50, Tuba Yakan ile Aydan Akbulut 55, Ece Yaşar da 61 kiloda mücadele edecek. Erkeklerde ise Aykut Kaya 60, Ömer Kemaloğlu 67, Serkan Yağcı, Erman Eltemur ve Mustafa Utku Şahin de 75 kiloda yarışacak.

Müsabakaların ikinci gününde iki kadın, beş erkek sporcumuz tatamiye çıkacak. Merve Çoban 68, Meltem Hocaoğlu da +68 kiloda yer alırken, erkeklerde 84 kilo mücadelesine Gökhan Gündüz ile Uğur Aktaş, +84 kiloda da Enes Erkan, Yaser Şahintekin ve Rıdvan Kaptan çıkacak.

Yarın, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan turnuvanın yapılacağı Almere kentine gidecek Milli Takım’ın uçağı, saat 11.00’de hareket edecek.

DELİHASAN: YÜZDE YÜZ SONUÇ BEKLEMİYORUZ

Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Murat Delihasan, Şubat ayında başladıkları kamp döneminin iyi geçtiğini belirterek, "Şimdiye kadar iki turnuvaya katıldık. Genel durumumuz gayet iyi, sporcularımızın moralleri gayet yerinde. Diğer ikisine göre daha ciddi bir turnuva ama biz hiçbir zaman bu tarz turnuvalarda iyi sonuç hedeflemiyoruz. Amacımız, turnuvalarda eksiklikleri görmek. Sporcularımızın, hedef şampiyonlarda yapabileceklerinin farkına varabilmelerini, yapmak istedikleri şeyleri denemeleri sağlamak. Onun için yüzde yüz sonuç beklemiyoruz. Uluslararası şampiyonalarda mücadele verecekleri olası rakipleri karşısında istenilen düzeye ne kadar gelmiş, bunları görmek istiyoruz." dedi.

Sporcuların psikolojik eşiğinin dünya ve Avrupa şampiyonalarında ulaşmalarını istediklerini ifade eden Murat Delihasan, "4-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nın ardından hazırlıklarımızı, 1-4 Mayıs’ta Finlandiya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na yönlendireceğiz. Şampiyonanın ardından da aynı süreci 5-9 Kasım’da Almanya’da yapılacak Dünya Karate Şampiyonası’na taşıyacağız." diye konuştu.

ERÇİN: AMACIMIZ, EKSİKLERİMİZİ GÖRMEK

Avrupa Şampiyonası kamp çalışmalarının iyi gittiğini ve takımın havasının iyi olduğunu söyleyen Kadın Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin, "Sporcularımız istekli ve heyecanlı. Ancak Hollanda’daki turnuvada başarıda ziyade bugüne kadar yaptırdığımız antrenmanların sporcularımıza neler kazandırdığını görmek istiyoruz. Eksiklerimizi tespit ederek Avrupa Şampiyonası hazırlık programımızı şekillendireceğiz. Asıl hedefimiz, Finlandiya’daki Avrupa Şampiyonası’nda madalyalar almak." dedi.
CİHAN

Yorumlar