Karate Federasyonu Başkanı Delihasan:

- "Avrupa Şampiyonası'nda 16 kategorinin, 12'sinde madalya kazanmamız, takımımızın kalitesini bir kez daha ortaya koydu"

Google Haberlere Abone ol
Karate Federasyonu Başkanı Delihasan:

ANKARA (AA) - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Şampiyonası'nda 16 kategorinin, 12'sinde madalya kazandıklarını belirtti.

Başkan Delihasan, yaptığı yazılı açkılamada, kasım ayındaki Dünya Şampiyonası’nda da aynı başarıyı göstermek istediklerini aktararak "16 kategorinin, 12’sinde podyuma çıktık ve Avrupa karatesinde söz sahibi olduğumuzu gösterdik." ifadelerini kullandı.

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen şampiyonada tarihlerindeki en fazla madalyayı kazandıkları için gururlu olduklarını vurgulayan Delihasan, şunları kaydetti:

"Son yıllardaki istikrarlı grafiğimizi Montpellier’de de sürdürdük. 16 kategorinin 12’sinde madalya kazanmamız, takımımızın kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Hakem hataları nedeniyle iki final maçını kaybettik. Özellikle Serap Özçelik ve Aykut Kaya’nın maçlarında hakemlerin kaldırdığı yanlış bayraklar nedeniyle iki altın madalyadan olduk."

Fransa'daki sonucun kasım ayında yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi umut verici olduğunu belirten başkan Delihasan, "Milli takımda son iki yılda büyük bir değişim yaşamamıza rağmen başarı çıtamızda bir düşüş olmadı. Bu da altyapı ve gençlere yaptığımız yatırımın sonucu. Yaş ortalaması 24 olan milli takımının Linz’deki Dünya Şampiyonası’nda da başarılı sonuçlara imza atacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar