Karabükspor’a Akhisar darbesi

Avrupa kupası hedefini daha üstlere çekmek için Akhisar Belediyespor’u yenmeyi hedefleyen Kardemir Karabükspor hayal kırıklığına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Karabükspor’a Akhisar darbesi

Avrupa kupası hedefini daha üstlere çekmek için Akhisar Belediyespor’u yenmeyi hedefleyen Kardemir Karabükspor hayal kırıklığına uğradı. Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Karabükspor, kendi evinde Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu.

Kırmızı-mavililerin teknik direktörü Tolunay Kafkas, maç sonu yaptığı değerlendirmede önemli bir avantaj kaybettiklerini söyledi. Kafkas, "Buna rağmen net pozisyon yakalayan taraf bizdik. İkinci yarı oyuncu değişikliği ile baskı kurma gayreti içinde olduk. Bunda da muvaffak olduk. Tipik bir Niasse golü yedik. İkinci gol de çok ucuz bir gol olunca bütün çabalarımıza rağmen sonucu değiştiremedik. Önemli bir avantajı kaybettik. İçeride oynayacağımız Eskişehir maçını kazanıp ayaklarımız üzerine basarak yukarıya hedeflerimizin doğrultusunda gitmek istiyoruz. Önemli olan istikrarı yakalamak bizim için çok önemliydi. Bugün ilk devre bu çizginin altına düştüğümüz için çok üzgünüm. Hayal kırıklığı yaşatmak istemiyoruz. Onun için daha fazla çalışıp içeride ve dışarıda kazanmak istiyoruz." dedi.

Oyunculardan Erkan Kaş ise hiç beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını ifade etti. Kaş, "İçeride iyi ve coşkulu oynayan bir takımız ama bugün bunu sahaya yansıtamadık. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirmedik" diye konuştu.

Ahmet İlhan Özek de, "Üzücü oldu. İkinci yarıda beklemediğimiz zamanlarda iki tane gol yedik. Girdiğimizi pozisyonları da değerlendiremeyince mağlup olduk. Rahat olmamız gereken bir karşılaşmaydı. Çünkü Akhisar'ın daha stresli olması bekleniyordu. Biz rahattık ve çok iyi hazırlanmıştık ama olmadı." ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu yaptığı değerlendirmede, oynamaları gereken şekilde oynadıklarını belirtti. "Rakibimizin hedefi vardı. Kendi sahasında oynayacağı maçı mutlaka kazanmayı isteyecekti." diyen Hamzaoğlu, "Dolayısıyla bizden daha çok stresli olacakları kesindi. O yüzden biz maça başlarken oyunu kontrolümüzde tutmayı ve topa sahip olmayı hedefledik. Bunda da oyuncularım büyük ölçüde başarılı oldu. Maçın ikinci yarısında bulduğumuz gollerle net bir galibiyet aldık. Birinci golden sonrada oyunu kontrolümüzde tutmayı başardık. Bugün oynamamız gereken bir şekilde oynadık. Bol pas yaparak, oyunun yönünü değiştirerek, yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Avrupa kupası hakkındaki düşünceleri sorusuna hamzaoğlu, "O kadar iddialı değiliz. Bir ara öyle bir şeye kapıldık. Bizim için daha zaman var." diye cevap verdi.

Akhisar Belediyesporlu futbolcu Ahmet Cebe ise, "Maçın kontrolü bizdeydi. Sabırlı ve akıllı oynadık. İkinci yarı bulduğumuz gollerle hak ettiğimiz bir galibiyet aldık." dedi.

Wato Kuate da maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Böyle zorlu ve mücadele dolu maçı kazandığımız için mutluyuz. İki üç haftadır kötü bir gidişatımız vardı. Bu maçla bunu sona erdik. Hocamız bu maçın önemine değinerek kazanmamız gereken bir maç olduğunu söyledi. Biz de bunu başardık. Kalan 5 haftada daha iyi performansla ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz." CİHAN

Yorumlar